-
dize temperaturu
Plavi da ne uvredim Pedju mada je meni vise siv dize temperaturu i u gradu i na otvorenom,uradio sledece skinuo termostat i oprao hladnjak-opet isto.Sad pitanje jel mogu peraja na vodenoj pumpi da se potrose ili da oslabi pumpa ili tako nesto?Naravno primam i druge sugestije
-
ispiran hladnjak posto mi antifriz imao vrlo cudnu(kaki ili kaka)boju i sta je sve izaslo iz njega nisam mogo ocima da verujem.E sad to nesto(lici na ljuspise od farbe)na zalost je i drzalo zacepljen sistem i rrupe na hladnjaku tako da je hladnjak procureo tako da sutra kupujem novi i montiram.Verovatno neke interesuje i cena a ona je 4000 dinara ili oko 35(kod nas popularnih novcanica)evra
-
1 prilog(a)
-
-
Inače.. :a086:
Nedaj Bože kakve havarije u smislu gubljenja vode (puknuće crijeva, ispuštanje hladnjaka ili išta slično...) ovaj indikator temperature koji si stavio u GORNJU cijev ti neće imati rashladnu tekućinu jer je skoro pa na NAJVIŠOJ točci rashladnog sistema.
Ovim načinom mjeriš TEMPERATURU RASHLADNE TEKUĆINE (što je isto vrlo korisno i praktično), ali NE TEMPERATURU MOTORA.
Temperatura motora je u normalnim uvjetima - skoro pa istovjetna temperaturi rashladne tekućine.
No, kao što sam rekao - nedaj Bože u slučaju PREGRIJAVANJA motora uslijed GUBITKA rashladne tekućine - ovaj senzor ti neće dati indikaciju ''Šefe - VRELO JE! Gasi Motor.''
Ako si ovo ugradio samo da pratiš temperaturu rashladne tekućine - onda OK.
Ako si ovo ugradio da ''budeš 100% siguran'', a pogotovo da ''zaobiđeš'' kontrolnu lampicu - imaj u vidu ovo što sam ti rekao.
Jedino što je sigurno što se tiče TEMPERATURE MOTORA je - mjerenje temperature na samoj glavi. To je jedina 100%-tna sigurna informacija.
:mahanje:
-
kao prvo lepo te cuti Frik,da slazem se s tobom da mi ovaj senzor nece pomoci u 100 posto slucajeva,ali mi je ipak pomogo u ovom ,gde mi je signalizirao da mi je temperatura rashladne tecnosti veca od uobicajene a da mi sa pre toga ne upali lampica da mi kaze frajeru temperatura ti je preko 110 stepeni,usvakom slucaju hvala na sugestijama :oki:
-
Da li ti se desavalo da ti se nivo u boci od vode drasticno poveca? Imam taj simptom, dihtung glave?
-
Nisam imao taj problem mada normalno ako ti je veca temperatura motota odnosno rashladne tecnosti da se nivo u cantri za vodu povecati.Ako nemas nikakvo grejanje to moze da bude znak da ti je progoreo dihtung na glavi motora.Jedna od sigurnijih provera da li je dihtung otiso izgleda ovako-izvadis termostat,napunis sistem vodom,znaci cantru normalno,otvoris cep na hladnjaku, skines kabal sa bobine i malo verglas auto, ako ti na otvoru hladnjaka pocne izbacivati vodu, 99 posto dihtung ili problem sa glavom.Probaj to pa ako je u redu da idemo dalje
-
Одлична фора,нисам знао а патио сам се са ТЛ-ом летос...Испирао хладњак,мењао термостат,скидао главу,хидро тест главе,равнање главе,нов дихтунг главе и опет диже температуру...:s25:Проблем био до лошег хладњака.Заменио хладњак ТЛ-а,и све је на свом месту,све ради савршено!:kuler:
-
Ja sam hladnjak ispirao sonom kiselinom ,ocistila ga je kiselina super,no medjutim skinula je i sve one prljavstine sto su zacepljivale te sitne rupice odnosno hladnjak postao porozan