Pa idi ga malo ubedi sa ubeđivačem![]()
Pa idi ga malo ubedi sa ubeđivačem![]()
Kod zapecenih spojeva jos bolja caka od svemocnog WD-40 je ulje za kocnice. Nakapaj dobro spoj volana i letve (oni famozni zubi) i onda sa trzajom treba da ide. Znam da si probao i znam da ima ''ukletih'' i ''tvrdoglavih'' stvari na autu, ali... trebalo bi da ide. Evo bas smo Majk i ja skinuli jedan volan sa Rekorda. Tamo je bio od 67-me (pitanje da li ga je ikad iko skidao - ako i je - zadnjih 20 godina sigurno nitko nije!!!) i otisao je bez po' muke.
Natopili smo ga uljem za kocnice, doslovce smo ga cvrknuli sa ubjedivacem, odnosno aplikatorom sile (cekic, da se razumijemo) sjednes za volan, priblizis sic malo prema tabli, onako, da me 'proste dame na forumu
![]()
![]()
''na zenski'' napnes ga nogama (bedrima ili kako bi dr.Velickovic strucno rekao prednjom lozom ilitiga kvadricepsima) upres se guzom (ili gluteusima) o sic i sa otvorenim dlanom onako u kung-fu maniri udaris prvo jednu pa drugu stranu u razmaku od 2,16 stotinki.
zezam se... Onako zestoko lupis dlanom/sakom lijevi i desni rub volana doslovce u razmaku ''tap-tap'' gotovo istovremeno. I onda ga jos dva tri puta skosneš i doslovce je vani.
Pa je li moguce da ga je netko tako zestoko divljacki stegnuo ili da se taaaako zestoko zapekao?!?!???
Master of the 25kW - Toruk Macto
...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
...'' (M.Oldfield;Five miles out)
Reci mi pa cu ti reci...frik-ri kaže:
![]()
An, an, an, an, an...!
jesi li probao cekicem?
Probacu, vec sam to pomenuo, cim mi majstor zavrsi limariju...![]()
An, an, an, an, an...!
hellomoze pomoc momci?instrument tabla mi ne sija nocu ali uopste rade lampe kada palim za akumulator ulje i ostalo ali kada ga upalim nocu i vozim mrkli mrak sta raditi i kako pozz ekipo
![]()
Skines kontrolnu tablu i zamenis sijalicice!![]()
NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
Mislim, stvarno, znam da su na ovom forumu momci vrsni stručnjaci za bilo što, a ako su ti crkle lampice za osvetljenje armature, e tu bogami, neče ti znati niko pomoči.curug kaže:
Lično mislim, da su lampice vrlo verovatno pregorele pa treba da se zamene, kako? Pa izvadiš stare i staviš nove. Pozadi na armaturi. Vrlo komplikovan zahvat, treba skinuti akumulator, sve kablove od elektrike, da ne dođe do kratkog spoja i tako...
A dali ti rade glavna svetla? Ako rade, nije mrkli mrak. Barem ne vani. A ako menjaš lampice noču, vrlo je poželjno da imaš neko vanjsko svetlo, a pošto je hauba od Četvorke vrlo jednostavno pričvrščena, ti nju lepo demontiraj, pali glavna svetla, okreni haubu prema unutrašnjosti i menjaj lampice na armaturi.
Za to ti treba najmanje elektrofaks ako ne magisterij. Il'još bolje, da se žališ elektroprivredi zbog tame.
Eto, val'da će to da pomogne![]()
Znaci okasti kljuc 22 pa skines plastiku sa centra volana
odvrnes centralni sraf 22
smaknes volan ka sebi
odsrafis plastiku ispod volana
svuces plastiku oko table
pritisnes zabice i izvuces deo sa satom ceo
pozadi oko samog sata tj ulaza za sajlu brzinomera imas 2 sijalice
zameni njih, to ti je citavo osvetljenje table...![]()
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Sve to samo za 2 sijalice?!Whitesnake kaže:
Ma ako nemaš ruke ka Mate Šaponja dovoljno je skiniti plastiku ispod volana (na kojoj je sajla čoka).Provučeš ruku od ispod i kad napipaš sajlu od brzinomjera sijalice su ti livo idesno od nje. Zakreneš sijalicu je u livo (ili u desno svejedno je) i izvučeš je . Mogu ti sutra poslikati sat čisto da stekneš dojam šta radiš.