Puno pitanja za odgovor novajliji
Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 66

Puno pitanja za odgovor novajliji

Eto, nov sam kod vas, i predstavio sam se več u topicu o predstavljanju, a sada me zanima kako i što sa mojom Caricom od 28 godina. Ovako:
    stajala je dve godine u garaži, pa mi je jasno, da treba zameniti ulje, tekućinu za hlađenje, tekučinu za kočnice, ulje u menjaču. Za motor su mi rekli svi, da je za moju R4 TL Special (845 ccm te 34 konjića) najbolje ulje ELF Prestigrade TS 15W-40W,(kod nas je cena origanlnoga ulja iz Francuske 15 eura za litru, ne znam koliko je kod vas, ali kod ovakvog blaga od legende ne gledam na cenu sitnice kao što je ulje), a za ostalo ne znam. Koliko se pumpaju gume? Kakav je interval menjanja ulja? Ja razmišljam o 5000 km, jer ču je voziti samo u lepo vreme, bez kiše, a bit če u garaži samo sa krovom, tako da se zrači. Koju tekućinu staviti za hlađenje motora? Koju tekućinu staviti za kočnice? Koje ulje sipati u menjač? Koje su svećice nabolje za taj motor? Na što treba paziti kod motora? Koji benzin? 98 ili 95? Moram reći, da ulja ne pušta ni kap, da je odličnog izgleda, pali odmah. Sad bih ju dao na generalni servis, ali neču da mi nešto zahebu u mehaničkoj. Ipak je to moj auto snova.
    Možda puno, ali za znalce sa vašeg foruma zasigurno sitnica. I hvala na svim odgovorima.
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Re: Puno pitanja za odgovor novajliji

sipaj ELF 15w40
    u menjac isto ELF ima jedno jedino za stariji tip menjaca
    menjas ulje u motoru sa filterom na 5000km
    U hladnjak sipas GLACELF, plavi je za starija vozila (imaj usamo plavi i crveni i neki zeleni organski)

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
      Vrh

Hvala. Očekujem i druge instrukcije na moja pitanja.

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Ulje za kocnice moze isto elf,za menjac sto gusce ulje moze modrica-zuta flasa(mada ne moras da ga menjas,jerbo moj kposo ima TL iz 1977 i jos nije menjao,samo doliva),motor od 850 je poznat po izdrzljivosti,uzgred kad menjas svecice(NGK,Champion)promeni kablove,platine(stelovanje paljenja),kondezator,plus ja bih ocistio i karburator!Proveri i paknove,kocione cilindre...
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
      Vrh

Sve uzimam na znanje. HVALA i ako ima još što, što ne znam ( a to je zasigurno) samo vi recite. Možda nekad i uletim u vaše društvo, a onda:

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Spremi se za april 2010,prvo do Slavonskog Broda u CRO,tu cekaju John Doe i Frma,pa pravac Bg da upoznas fanatike,a i da se lepo druzimo!
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  petak
    Član od
    24.08.2009.
    Aktivnost
    04.07.2017
    Godine
    46

Ulje za motor ELF PRESTIGRADE TS 15W40 ili 20W50. Rijeđe zimi, gušće ljeti (ukoliko prelaziš toliko kilometara). Ja prelazim cca 10000-12000 km godišnje pa dva puta godišnje mjenjam ulje.
    Ulje za mjenjač ELF TRANSELF TRT 75W80 ili ELF TRANSELF TYPE B 80W90.
    Točim INA gorivo SUPER PLUS 98 uz dodatak olovnog aditiva (također ininog). Kod nas u HR nema olovnog goriva pa se onda na ovaj način snalazim.
    Ulje za kočnice mislim da ti treba DOT 4 oznaka. Nisam 100% siguran, moram provjeriti
    Gume pumpam na 1,8 naprijed i 2,0 nazad, to je preporuka od proizvođača za GTL model za vožnju autoputom i pod opterećenjem. S time se malko štedi i gorivo.
    Tekućina za hlađenje motora ELF GLACELF CLASSIC
    Sviječice sam stavio EQUIEM N43 (sa 3+1 elektrodom za jaču i sigurniju iskru). Možeš pogledati ovdje koje odgovaraju tvom autu http://www.eyquem.com/
    R4 GTL 1.1 25kW 1128 688D7/12 HA0-146
    R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033
    Laguna 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005
      Vrh

Hvala svima na odgovorima, nabavio sve od ELF-a, godišnje ču raditi najviše 5000 km (ako). Točim super 98 i to bez aditiva (tako mi reko majstor iz oldajmer kluba, jer valjda onaj aditiv nije ništa drugo nego malo kerozina ili šta ja znam pa kao da povečava oktane, ali 98 ima njih i više nego dovoljno). Što se tiče Slavonskog Broda - nema frke, supuga mi je odande i baš ću uletiti Caricom u S.Brod. Da ih barem jednom iznenadim, njenu familiju drukčijim autom nego obično. Kao, pao na prosjački štap A onda za Beograd. Imam i ja tamo nekih drugova. Biće kao što dolići. A za gume su mi priporučili 1.8. Za sve. Uključujuči rezervu. Pa da probam. Sada je lepotica več u radioni i čeka moje nežne ruke, da je opet milujem i gladim. Kad naravno izađe blistava i sijajna.

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 GTL Avatar od  frma
    Član od
    23.03.2009.
    Aktivnost
    03.09.2015
    Godine
    57

Što se tiče Slavonskog Broda - nema frke, supuga mi je odande i baš ću uletiti Caricom u S.Brod. Da ih barem jednom iznenadim, njenu familiju drukčijim autom nego obično.
    [/quote]
    Pa hajde iznenadi i njih i nas u Slavonskom Brodu.Tu te čeka ženina familija i nekolicina zaljubljenika u R4
    Dobro nam došao kad god se odlučio na dolazak mi te čekamo
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

Evo sta sam ja iskopao:

Svecice:
    Bosch zazor 0,6
    NGK zazor 0,6
    Champion zazor 0,8

Ulje za motor:
    staje 2,8 litara elf 15W/40

Ulje za menjac:
    staje 1,8 litara 75W/80
    Druge automobile cenim i poštujem, a jedino RENAULT volim!!!
    Les autres voitures apprécier et à respecter, et la seule RENAULT préférence!!!

Concentration, réflexion, action!
      Vrh

Slične teme

1. Ideje, Sugestije, Pitanja i jos po nesto...:)
    Autor NebojsaR4 u forumu Klub
    Odgovora: 122
    Poslednja poruka: 30.06.2009, 13:25
  2. Puno pozdrava iz Subotice
    Autor Reno4ever u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 20.09.2008, 16:13
  3. vise tehnickih pitanja?
    Autor cybertel u forumu Arhiva
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 11.12.2007, 13:56

Tagovi za ovu temu