Eto, nov sam kod vas, i predstavio sam se več u topicu o predstavljanju, a sada me zanima kako i što sa mojom Caricom od 28 godina. Ovako:
stajala je dve godine u garaži, pa mi je jasno, da treba zameniti ulje, tekućinu za hlađenje, tekučinu za kočnice, ulje u menjaču. Za motor su mi rekli svi, da je za moju R4 TL Special (845 ccm te 34 konjića) najbolje ulje ELF Prestigrade TS 15W-40W,(kod nas je cena origanlnoga ulja iz Francuske 15 eura za litru, ne znam koliko je kod vas, ali kod ovakvog blaga od legende ne gledam na cenu sitnice kao što je ulje), a za ostalo ne znam. Koliko se pumpaju gume? Kakav je interval menjanja ulja? Ja razmišljam o 5000 km, jer ču je voziti samo u lepo vreme, bez kiše, a bit če u garaži samo sa krovom, tako da se zrači. Koju tekućinu staviti za hlađenje motora? Koju tekućinu staviti za kočnice? Koje ulje sipati u menjač? Koje su svećice nabolje za taj motor? Na što treba paziti kod motora? Koji benzin? 98 ili 95? Moram reći, da ulja ne pušta ni kap, da je odličnog izgleda, pali odmah. Sad bih ju dao na generalni servis, ali neču da mi nešto zahebu u mehaničkoj. Ipak je to moj auto snova.
Možda puno, ali za znalce sa vašeg foruma zasigurno sitnica. I hvala na svim odgovorima.![]()

A onda za Beograd. Imam i ja tamo nekih drugova. Biće
kao što dolići. A za gume su mi priporučili 1.8. Za sve. Uključujuči rezervu. Pa da probam. Sada je lepotica več u radioni i čeka moje nežne ruke, da je opet milujem i gladim. Kad naravno izađe blistava i sijajna.