Moja kombinacija:
- Leti TG 621 135/80 13
- Zimi Sava Eskimo 135/80 13 ( samo na prednje, da mu lakše zabacim guzu na snegu, pa onda kontra...)
Fabrika je rekla dimenziju i ja od toga ne odstupam. I zadovoljan sam.![]()
Moja kombinacija:
- Leti TG 621 135/80 13
- Zimi Sava Eskimo 135/80 13 ( samo na prednje, da mu lakše zabacim guzu na snegu, pa onda kontra...)
Fabrika je rekla dimenziju i ja od toga ne odstupam. I zadovoljan sam.![]()
![]()
![]()
Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
pa da na kraj sveta iznikne.
ja sam negde cuo/procitao ( ne secam se ni ja vise sta ) da je njemu fabricki i jedno i drugo...tj i 135 i 145 i da je se ok ponasa na obe...ali i da je stabilniji na tanjim gumama ( bash mi malo nelogicno al ajd ) ....jel ima neko iskustva o tomeMocni Rendzer kaže:
Citat: frik-ri:15-20 km/h vise na top speedu znaci da ce Talijan piciti 180km/h i vikati: ''Nece se ovaj Porsche da se skloni da prodem pa to ti je!!!''
Wintera zakon, najmanja velicina je 145/80 r13
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
probao sam veceras cetvorku sa vinterom,nije losha guma,ali,nisam zadovoljan kako drzi na klizavom(sljunkovitom)u odnosu na recimo fuldu gravito koju imam na svojoj cetvorci,a da ne pricamo o savi,svaki komentar bi bio suvishan,sava je zvaka od gume,znaci kao da lepi za asfalt,ali...da nebi ova tema prelazila u opako offtopicharenje,neka svako zadrzi svoje mishljenje,jer se za razlicite uslove koriste razlicite gume,razlicitih proizvodjaca,postoji i onaj tzv ljudski faktor,kao i predrasuda,tako da na kraju moje mishljenje je neka svako vozi ono shto mu odgovara...![]()
![]()
R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE
Jel zna neko nesto vise o Tigar Siguri, na sajtu imaju samo tehnicki podaci... Kakav je novitet?
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Negde sam procitao da je ona valjda zamena za TG621
to ti je fizika kažu,uža guma ima veči pritisak na manjoj površini a šira manji pritisak na večoj površini ali što je veća puvršina veći je i otpor ceste što bi u pravilu ispalo da sa širim gumama bolje drži cestu a u praksi to nije tako,primjer:sjedni na stol i nek te netko gura (polomit če se noge) a zatim okreni stol naopako pa nek te tad neko gura trebat če mu upola manje snage da te pogura...izvinite na filozofiji al tako su meni objasnili al ja sam skratio pričuItalijan kaže:
![]()
tri puta pilim. . . tri puta kratko. . .
opet ja. proizvođači automobila priznaju toleranciju guma za 10mm što znači da ako su propisane dimenzije 135 moguće je staviti gume 125 i 145 sve ispod ili iznad poremečuje performanse vozila
sto se tice guma, sto sira i sto niza guma auto bolje lezi na putu zato sto se u krivini sira guma manje bocno savija. sa sirim gumama auto lakse bocno prokliza a sa uzim se lakse prevrne zato sto teze prokliza. zimi treba koristiti uzu a leti siru gumu.
slažem se![]()