Renolić - Strana 12
Strana 12 od 13 PrvaPrva ... 28910111213 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 111 do 120 od ukupno 125

Tema: Renolić

Renault 4 TL
    Član od
    08.03.2010.
    Aktivnost
    07.03.2023
    Godine
    53
    Već duže nisan nešto posebno radija na svom Renoliću. Tako da umisto da ode nešto napišem mogli ste skoro čitati "Crnu kroniku". Jučer ujutro krenem na posao i stanem na pumpu da ulijem goriva . Na pumpi čujem nekakvo klapanje više kao udarce. Lagano saginjanje ispod nije mi ukazalo na uzrok i kroz glavu mi proleti miljun mogućih razloga (možda je druk ležaj , možda ležaj kola a možda su u šumi... ). Za svaku sigurnost vratim se doma (500m nije nešto daleko) pa ću kao detaljnije pogledati šta je. Uletin kod susjeda u dvorište da se okrenem i tada jak udarac .Dodam malo gasa da ispravim auto a ono lupa te izletim vani viditi šta je. Iman šta viditi ,kad ono pukla poluosovina .

Srića u nesrići da je to isprid kuće pa iman sve na raspolaganju . Ne želin ni misliti da se to desilo negdi drugdi a kamoli u vožnji.
    Kad već minjan polu osovinu , zaminija sam i semering na mjenjaču.

Sve odrađeno za nehih dva i po sata i Renolić je ponovo u pogonu.

Slike puknute poluosovine:

Zanima me je li netko ima sličnih ludosti ? (Možda bi tribalo kupiti nove poluosovine ili sam smo pegula oliti baksuz.)

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41
    Shit happens!
    Lako je tebi Velemajstore da menjas semeringe kao od šale kad si napravio mocne alate za to,a i za druge stvari!
    Ja stojim iza toga da stare tj.fabricke poluosovine treba reparirati i nazad vratiti na ljutu makinu,,a ako naletis na orginale..e to je poso!
    Iskreno,kad si se javio mislio sam da si ponovo uzradio neki nov alat za R4?Ima li sta u procesu razvijanja,neki prototip?
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    Pih koji peh. Ne mogu da verujem da je pukla poluosovina, iskreno, prvi put i čujem za taj kvar.

Renault 4 TL
    Član od
    08.03.2010.
    Aktivnost
    07.03.2023
    Godine
    53
    Citat Neb_Mes_Ur_Mau kaže: Pogledaj poruku
    Pih koji peh. Ne mogu da verujem da je pukla poluosovina, iskreno, prvi put i čujem za taj kvar.
    Znači nema druge nego da se prijavin za Guinnessovu knjigu rekorda. Luđak koji je uspija slomiti poluosovinu na renaultu 4. (Vrime oli kilometri pitanje je sad?) :-)))

Renault 4 GTL Avatar od  allez-y
    Član od
    20.05.2012.
    Aktivnost
    16.02.2020
    Godine
    51
    Slike
    11
    Ja opet imam drugacije cinjenice i iskustva, ne licna. Moj stari je u vreme kada je vozio 4 imao jedno skoro lomljenje i jedno"prokrcavanje" nesto kasnije. Tada su umesto homokinetickog zgloba, doduse bili tzv. "krstovi". Inace, jedan od razloga sto je kasnije prodao 4. Ne zaboravite da u listi ono malo mana koje ima R4cesto stavljaju i poluosovine, iako masinstvo kaze da je rec o vratilu.. al', aj sad..

Renault 4 TL
    Član od
    08.03.2010.
    Aktivnost
    07.03.2023
    Godine
    53
    Citat allez-y kaže: Pogledaj poruku
    Ja opet imam drugacije cinjenice i iskustva, ne licna. Moj stari je u vreme kada je vozio 4 imao jedno skoro lomljenje i jedno"prokrcavanje" nesto kasnije. Tada su umesto homokinetickog zgloba, doduse bili tzv. "krstovi". Inace, jedan od razloga sto je kasnije prodao 4. Ne zaboravite da u listi ono malo mana koje ima R4cesto stavljaju i poluosovine, iako masinstvo kaze da je rec o vratilu.. al', aj sad..
    Ajde,ajde sad kad sam spomenija knjigu rekorda svi su lomili poluosovine... :-)

Član od
    20.05.2012.
    Aktivnost
    16.02.2020
    Godine
    51
    Slike
    11
    Citat Velemajstor kaže: Pogledaj poruku
    Ajde,ajde sad kad sam spomenija knjigu rekorda svi su lomili poluosovine... :-)
    ..eee, nije lako do cika ginisa. treba se bas dobro potruditi u svacemu..

Renault 4 TL
    Član od
    08.03.2010.
    Aktivnost
    07.03.2023
    Godine
    53
    Već dugi niz godina po raznim novinama i tv emisijama se provlači tema o svjetskim problemima sa vodom. Mislim ja koji problemi sa vodom kad sam ja zadnjih desetak dana na otoku Žirju ima najviše problema sa nedostatkom piva i vina. Trgovina ne radi već duže vrime jer su zadnje tri podavačice ostale trudne ali to je već tema za neku stručniju raspravu :-) . Nakon povratka sa Žirja i vožne sa mojim čoporom do Šibenskog kanala i nazad primjetim lokvu ispod auta . Pošto je već bilo mračno ostavim dijagnozu za jutro i naravno da nije ništa bezazleno. Stradala je pumpa od vode i tada svatim da su stručnjaci imali pravo kad su govorili da će biti najviše problema sa vodom :-))))))
    Kupljena nova pumpa i promijenjena. Par slikica je tu da ispuni prostor...

Član od
    20.05.2012.
    Aktivnost
    16.02.2020
    Godine
    51
    Slike
    11
    Lepo je kad rendzer zasluzi nov deo. Ovaj je sigurno zasluzio da bude pocascen novom pumpom, kaisima i tecnoscu. Dobro je sto si to odradio bas pred letnje mesece i vrucine. Srecno!

Urednik Avatar od  Pasha
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    03.06.2024
    Godine
    45
    Slike
    384
    hehehehehe zanimljiva prica hehehehehehe a voda je voda vino je vino a prodavacica je prodavacica hahahahaha
    ......we are the first to program your future......

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •