Sretan rodjendan! - Put u Francusku. - Strana 19
Strana 19 od 53 PrvaPrva ... 915161718192021222329 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 181 do 190 od ukupno 527
    Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.

Vidi njega jest se uzbudio
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Citat katraš kaže:
    A tu su vam dve rute bez troškova osim za gorivo po dosadnom pejsažu i makadamskim putevima

http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...,16.765137&z=6
    Ova druga mi deluje ostvarivo i slazem se sa njom, posto realno puteve ne poznajem, ali mi deluje sasvim normalno
    Hvala na trudu Charlie

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
      Vrh

Citat John Doe kaže:
    Kako da ne, pa ganjam vas ko kokoške, da počnete štediti i pripremati se, neću val'da sam da idem. Pa da se izgubim
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Citat Whitesnake kaže:
    Citat katraš kaže:
    A tu su vam dve rute bez troškova osim za gorivo po dosadnom pejsažu i makadamskim putevima

Ova druga mi deluje ostvarivo i slazem se sa njom, posto realno puteve ne poznajem, ali mi deluje sasvim normalno
    Hvala na trudu Charlie
    Nelose
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Citat katraš kaže:
    Citat John Doe kaže:
    Kako da ne, pa ganjam vas ko kokoške, da počnete štediti i pripremati se, neću val'da sam da idem. Pa da se izgubim
    Stedi se stedi a i nema sanse da te pustimo samog u JEvropu
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  San-Sale
    Član od
    06.04.2008.
    Aktivnost
    04.05.2014
    Godine
    40
    Slike
    10

Ako ga pustimo samog neće stići na okupljanje u aprilu 2012. jer neće moći, biće u obilasku JEvrope, i dok on sve obiđe prođoše meseci. Računajući da svuda ostane par dana najmanje, trebaće mu dosta vremena zato ga moramo podržati i krenuti sa njim u tu Francusku (gde god ona bila).
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

E, ajde da ne palmudimo opet ispočetka probaću da sumiram ono što možemo uzeti kao pouzdano pod uslovom da se pouzdamo u Gugl maps i Viamišelin.
    1. Moguće je od Ljubljane do Tenaja stići bez putarina i u vidu imam put 1 odnosno 2 (vidi ispod) jer su isti, a razlikuju se samo po jeziku i konačnom zbiru km – toliko o Gugl mapama.
    2. Put iznosi nekih 1300 +/-100 km
    3. Ako je verovati Gugl maps onda je najkraći put bez putarina dug oko 1300 km i taj put preko Alpa prolazi uglavnom dolinama koliko je moguće i ne ide se na Pariz. Uključite u Gugl mapama more pa terrain.

1. Slovenački:

2. Engleski:
    http://maps.google.com/maps?f=d&sour...,16.940918&z=6

3. Beograd – Ljubljana:
    http://maps.google.com/maps?f=d&sour...6,8.470459&z=7

Neki od argumenata koje smo imali su netačni, na primer za Švicu za ljude sa biometrijskim pasošem Srbije NIJE POTREBNA VIZA pa nema potrebe da se Švica izbegava (a možda i naiđemo na neku ljubičastu kravu). Ako sumnjate ukucajte u Guglu Swiss visa Serbia.
    Uzeću dva grubo rečeno “suprotna” mišljenja.
    Snejkovo – bolje auto putem jer je manje opterećenje za kola pa se putarina isplati i brže se ide.
    Katraševo – bolje van puteva sa naplatom jer je živopisnije (i jeftinije).
    Lično sam za drugu varijantu jer će naša brzina biti skoro ista na svakom putu (max 90 km/h), a verovatno je najbolja kombinacija ta dva. Valjalo bi da se detaljno pregledaju cene putarina (sad nemam vremena, ali potrudiću se) i to ne na Viamišelinu i Guglu nego na zvaničnim sajtovima matičnih zemalja.
    Da se ne lažemo – nećemo mi imati vremena da nešto mnogo obilazimo usputne atrakcije, Ovo je put koji ima cilj i ograničene vremenske i finansijske resusrse, a svakako ćemo na lokalnim putevima mnogo bolje iskusiti lokalne pikanterije i osetiti atmosferu nego na auto putu. Zamislite samo nekog stranca koji od BG do NS ide auto putem ili starim putem.
    Kako stvari stoje kad je reč o sponzorima važi pravilo u se i u svoje kljuse jer jednostavno za sad nismo sposobni da se ozbiljno organizujemo po tom pitanju. Tako je – kako je
    Molim da se rasprava ograniči na temu, za zezanja i šizenje i ludenje imamo:
    http://forum.renault4serbia.com/inde...ic,2636.0.html
    važi?
    I još nešto
    http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg69997

Tajni savetnik KV kru
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

I dalje postoje razliciti stavovi. A da u jednom smeru platimo te putarine i vozimo se samo da stignemo , a u povratku mozemo kuda vam volja i da razgledamo kao ljudi... predlozio sam autoput jer niko od nas nije isao na toliki put sa r4, zato sto jednostavnije po kola, a onda cemo se u povratku zabavljati... No to je samo ideja.

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
      Vrh

Seržotratoru dobro, baš dobro si to napisao. A da se ne ganjaš oko tih troškova, evo da ti pomognem malko oko cestarina il' putarina, kako 'oćete:

AUSTRIJA: obavezna vinjeta za sve autoputeve, vinjeta za deset dana košta 7,70 €drahmi, a naplačuju se i određene rute po alpskim cestama i tunelima. Cene se menjaju u odnosu na godišnju dob. Moja ruta zaobilazi sve troškove.

ITALIJA: na skoro svim autoputevima naplačuje se upotreba na dva načina - otvoreni i zatvoreni sistem. Pošto je većina tih autoputeva oba tipa, kod zatvorenog sistem naplačuje se gotovinom ili kreditnom karticom u odnosu na pređenu rutu (kao u Hrvatskoj recimo) a za otvoreni tip plačanja koristi se VIACARD koji ima vrednosti od 25 i 50 €drahmi, a može se je nabaviti na skoro svim benzinskim stanicama.
    Isto tako naplačuju se i tuneli i to: Frejus, Veliki St.Bernard, Mont Blanc te tunel Mount la Schera. Italijanski sporedni putevi su katastrofa em zbog policajaca em zbog ostalih lokalnih idiota za volanom. Ako je tko bio, ondak zna o čemu govorim.

FRANCUSKA: Francuska ima otprilke oko 10.000 km autoputeva koje vode različite kompanije, kao SAPRR i ASF. Upotreba autoputeva je naplatljiva po prevoženoj ruti a isto se tako naplačuju određeni tuneli na autoputevima. Sporedni putevi su odlični jedino je treba paziti na ograničenja brzina, jerbo inače Frenčplismsjenisamžodavdež nema milosti a kazne su im među višima u EU.

ŠVAJCARSKA: kod ulazka u tu zemlju OBAVEZNO se naplačuje godišnja vinjeta za korištenje autoputeva u iznosu od 40 CHF, bez obzira vozili se po autoputu il' ne (kao u Rumuniži). Kazna ako ste bez vinjete iznosi 100 CHF. ALi, to nije sve: Švajcarski policjoti su picajzli u pravom smislu reči i ako vas zaustave jerbo nemate vinjetu, ne ostaje samo na tome. Pošto Švajcarska NIJE članica EU, morate lepo sa njima na policijsku stanicu, pa pregledaju sve, ne samo dokumente. A pošto znamo, da Četvorkaši u gepeku nemamo ni klope ni pića...

NEMAČKA: sve besplatno, bez ograničenja brzine na autoputevima (to je baš za Četvorke )

SLOVENIJA: zna se. U letno doba su magistralni putevi brži, bez kolona i besplatni. Za razliku od autoputeva, gde se tad stalno nešto radi, popravlja, izmišlja toplu vodu i tako. Samo treba znati gde i kako

Eto, mislim da sam bar malo pomogao. A pazio sam, da se ne ide platljivim putevima a Švajcaroše sam izostavio baš zbog toga, da se ne troši bez veze. Te pare možemo potrošiti na okupljanu. Samo računajte: da je samo deset puta četrdeset, to ti je 400 CHF a to u €drahmama dođe samo malo manje u iznosu Pa sad...

www.slepsluzba.com
      Vrh

Evo i malo detalnije. Za put iz Ljubljane do Toursa, kroz Sloveniju, Italiju i Francusku, troškovi samo za putarine, bez goriva u jednome smeru iznose 144,00 €drahmi

Detalji:

ruta: Ljubljana - Fernetiči - Milano - Torino - predor Frejus - Lyon - Tours

po rutama:

SLO vinjeta sedmodnevna 15€

Trst - Milano - Torino - Bardonecchia (I/F) 44,40€

tunel Frejus 32,20€

Modane - Lyon - Tours 52,40€

izvor podataka AMZS Slovenije na dan 21.12.2010

evo vam i linka

http://www.amzs.si/default.asp?podro...a=495#relacija

pa si možete sve rute izračunati i sami do bilo kuda po Europi. Bar minimalno znanje podalpijskog je poželjno, al' možete kliknuti i na zastavu uspavanog bezzubog lava, pa vam je ondak na engleski

www.slepsluzba.com
      Vrh

Slične teme

1. 51. Rodjendan Renaulta 4 - Arandjelovac 8-9 septembar 2012
    Autor Whitesnake u forumu Okupljanja, putovanja, izleti...
    Odgovora: 54
    Poslednja poruka: 09.09.2012, 16:45
  2. Pare za put u Francusku
    Autor San-Sale u forumu Chit Chat
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 16.01.2011, 12:30
  3. Srećan Rodjendan
    Autor Lepojka u forumu Okupljanja, putovanja, izleti...
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.08.2010, 18:44
  4. MOVED: Sretan rodjendan!
    Autor serz u forumu Café
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 03.08.2010, 12:38
  5. R4 kao poklon za rodjendan
    Autor stefan r4 u forumu Generalna diskusija
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 10.02.2010, 15:17

Tagovi za ovu temu

Vaš status