Sretan rodjendan! - Put u Francusku. - Strana 34
Strana 34 od 53 PrvaPrva ... 2430313233343536373844 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 331 do 340 od ukupno 527
    Renault 4 GTL Avatar od  Deki
    Član od
    19.11.2009.
    Aktivnost
    31.05.2020
    Godine
    52

Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.

Naravno Dr Solex potpuno se slazem,a mozda su ovi Franci i drugi zapadni nam drugari sto kao i mi vozaju katre,ipak malko bar drugaciji od ostatka im nacije ?? Pa nesto razmisljam da nisu kako valja, valjda nebi ni vozili tako dobra kola,mozda tu ipak ima malo duse i ljudskog razuma,ko ce ga znati ??! Ma i da bilo koja nasa dvojica odu gore,vise vrede neg svi oni zajedno,tako da je dobar provod zagarantovan
      Vrh

Prehlada je ponekad i dobra stvar, jerbo se budala k'o ja javlja na skajp i ide na forum. Al' bit' će bolje i nastavljam sa radovima po kući. Već sutra
    A bitno je nešto: danas sam razgovarao preko skajpa sa više njih familijaraca oko putovanja kojeg se svi veselimo i kao jedva čekamo
    I kol'ko god ja gled'o, i govorio, sve je reč o parama
    Pare. =bena stvar ako je nema još =benija kad se je ima, pa neznaš što bi sa njima
    Ajmo sad opet malko ozbiljnije:
    nikoga od nas, verujte svi, ne zanima kol'ko će 'ko para imati sa sobom i kol'ko će dana provesti u Frenčkurvedajademipušni, al' realno je okupljanje između 15. i 17. jula 2011. Sad ako neko 'oće da bude tamo dve sedmice, njihova je stvar. Ja znam za sebe, da idem na put svojom rutom bez putarina 15. rano ujutro i vračam se 17. rano prepodne tako da ču da za=bem Trške dane, koji su u istom termionu, al' rođendan Četvorke je rođendan.
    Zato malo razmislite o svim delicijama i tekućinom koje ćete voziti sa sobom. Naime, nije samo preči šengengranicu i onda biti car! U EUmaharađi naime ne postoje pojedinačne granice, al' može svaka carinska uprava zemlje kroz koju idete, da vas bilo kad zaustavi i da vam pregleda gepek. A tamo: prase na kolcu Užina, jel'? Jes' vraga.
    Zato razmislite gde ćete da se vozite do tog famoznog šengenraja. Jel' bolje preko Hunije i gotova priča, koja košta nekoliko €drahmi više, il' prelaziti preko dve za=bene granice (CRO - SLO), gde carinici imadu veliiiiki apetit prema stranim tablicama, pogotovu iz SRB i BiH!!!!!
    A i to ne pomaže dosta, jerbo vas u SLO može zaustaviti kontrola milimetar ispred A vizuelne granice i da vam pregleda auto. A onda? Pamet u ruke!
    Ondak vožnja preko svih tih EU zemalja: jedna Četvorka, ajde, dve, super, tri atrakcija. A nas, recimo 25 Pa to je bre kolona od 87.5 metara koja se primeti iz svemira, kamoli sa strane običnih dvonožaca kroz čije sela, naselja i gradove idemo
    Znači, treba pripremiti put za tu rutu. A o tome: niko ništa, tišina k'o kad se sprema prije nego se stavlja meso u meso.
    Mi imamo u našem Oldtajmer klubu 29. u 16. sati skupštinu, pa ču zamoliti predsedništvo, da nam najavi rutu i datum, kad idemo, tako da ne bude nekih pizdari=a po nepotrebnom stavu pregleda sa strane šengenmajstora.
    Najavit ću moju rutu - da je jasno, time ne pozivam nikoga da me sledi, nikoga ne teram da tu vozi, nikoga ne guram u to, svatko ima svoju želju po putevima - i da pripreme sve što je za takvu organizaciju putovanja potrebno. Znači, da nas svugde na toj ruti očekuju i ako zatreba i pomognu oko bilo čega.
    Ali samo u slučaju ako bude više od deset Četvorki za tu rutu, jer samo za sebe ja to ne trebam, odnosno trebam k'o riba biciklu.
    Zbog toga dragi ozbiljni puteraši, očekujem prijavu koliko ih ide tom rutom - nemojte opet gde se to ide i blablablabla - najkasnije do 28.01.2011 do 22. sata navečer.

Posle toga nek' ide ko gde 'oće. I sa kim 'oće.

Organizovati takvo putovanje nije sabijanje priča kako će nam lepo biti, nego kako ćemo tamo stići bez ikakvih problema.

A za kombi sa rezervnim delovima pripremite vi ostali. Ja tu šansu nemam.
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Citat katraš kaže:

Ondak vožnja preko svih tih EU zemalja: jedna Četvorka, ajde, dve, super, tri atrakcija. A nas, recimo 25 Pa to je bre kolona od 87.5 metara koja se primeti iz svemira, kamoli sa strane običnih dvonožaca kroz čije sela, naselja i gradove idemo
    Znači, treba pripremiti put za tu rutu. A o tome: niko ništa, tišina k'o kad se sprema prije nego se stavlja meso u meso.
    Eh Katraš, zaboravio si osnovu defenzivne vožnje koju nemci sa mm preciznošću traže, pa ispada da, ako se krećemo prosećnom brzinom od 50km/h ta kolona je dugačka 712,50 metara.
    No da ne bi davili, prijave za Katraševu rutu su ovde, i bez spamovanja molim, znači samo prijave, koliko auta i koliko osoba....

http://forum.renault4serbia.com/inde...0.new.html#new

I još jedno, zbog toga što je ovo javni skup (mislim na putovanje u koloni) isto se mora prijaviti nadležnim organima zemalja kroz koje prolazimo (raspitao sam se), pa ako je kolona 10-tinu vozila ok, znaju da smo tu i nema pratnje, ali ako je kolona 25+ vozila ista će na kritičnim deonicama biti obezbeđivana od nadležnih organa. Nešto matrapazim sa nekim pandurima da nam daju pratnju do granice (a svi znate šta to znači- vijuvijuviju i piiiiičččččiiiii) pa ako bude stvarno veliki broj interesenata sa evidentnim šansama za polazak možda nam i daju pratnju do granice....
      Vrh

Pa ja sam računao samo dužinu Četvorki jedan branik do druge, nisam ništa drugo mislio
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com
      Vrh

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Pa znam šta si računao, ali to je kad stojimo, a kako misliš da idemo cestom, branik na branik da bi :
    1-trošili manje goriva?
    2-ili da onaj prvi vuče sve ostale?
    3-da bi se na naplatnoj rampi prijavili kao tandem auto i da platimo samo jedan ufur...
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

na zalost ovde se zavrsava moj plan da idem sa vama iz nekoliko razloga:
    1. krece se na dan kada se skup otvara (a ja cak i na exit odlazim dva dana ranije)
    2. vraca se u vreme kada ce skup biti na vrhuncu a zabava u najvecem zaletu, kada josh nisu poceli popusti, rasprodaje i cenkanja za delove kojih ce svakako biti u velikim kolicinama...
    3. ne svidja mi se putovanje pod policijskom pratnjom kao da se radi o specijalnom teretu ili vozilma van gabarita koja su opasnost za ostale ucesnike u saobracaju, a i policiju sa rotacijama ne volim da vidim ni ispred ni iza sebe...
    Vama naravno zelim srecan put i odlican provod u sta ne sumnjam, generalno plan za put ostaje pare se skupljaju ima i potencijalnih sponzora pa ko zna, boze zdravlja da se vidimo u francuskoj! sa zadovoljstvom cu prisustvovati prezentaciji kluba, zemlje/zemalja i svega ostalog
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,
      Vrh

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Citat Sonne kaže:
    na zalost ovde se zavrsava moj plan da idem sa vama iz nekoliko razloga:
    1. krece se na dan kada se skup otvara (a ja cak i na exit odlazim dva dana ranije)
    2. vraca se u vreme kada ce skup biti na vrhuncu a zabava u najvecem zaletu, kada josh nisu poceli popusti, rasprodaje i cenkanja za delove kojih ce svakako biti u velikim kolicinama...
    3. ne svidja mi se putovanje pod policijskom pratnjom kao da se radi o specijalnom teretu ili vozilma van gabarita koja su opasnost za ostale ucesnike u saobracaju, a i policiju sa rotacijama ne volim da vidim ni ispred ni iza sebe...
    Vama naravno zelim srecan put i odlican provod u sta ne sumnjam, generalno plan za put ostaje pare se skupljaju ima i potencijalnih sponzora pa ko zna, boze zdravlja da se vidimo u francuskoj! sa zadovoljstvom cu prisustvovati prezentaciji kluba, zemlje/zemalja i svega ostalog
    Katraš kreće 15-og iz Slovenije, mi idemo par dana ranije iz Srbije...
    Uf, hebote nisam ni snimio, da u pravu si, mi smo planirali da idemo tako da 14-og podne uđemo u Francusku....
    Ja svakako krećem 12/13 iz Kraljeva...
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

pa ako krenem 15. iz slovenije mozda mogu da pomognem ljudima da sakupe ogradu i tako na neki nacin ucestvujem u skupu

opcija 1
    15. krecem i vozim koliko ono rekosmo 400-450 km, spavam.
    16. nastavljam vozim do iznemoglosti jer mi ostaje jos jedno 950 km
    16. ili 17. stizem ko zna kad ako negde usput nisam zagrlio sleper ili banderu posto sam vozio lokalnim putevima vise od 15 sati, ako sam dosao mrtav sam umoran i skup mi je vazan koliko i cetvrti sraf na r4 felni!

opcija 2:
    15. krecem i vozim koliko ono rekosmo 400-450 km, spavam.
    16. nastavljam vozim jedno 50 km odmaram i spavam
    17. nastavljam dalje i popodne stizem na zatvaranje skupa kada se moguce portugalci i svi koji su van fr pakuju ili spremaju za pakovanje.

opcija 3:
    15. krenem desi mi se neki kvar i onda odmah mogu da se vratim kuci jer vise nema smisla nastavljati ka fr.

opcija 4: krecem ranije stizem u francusku 15-og budem sva tri dana na okupljanju jer na stogodisnjicu ne verujem da cu ici odlicno se provedem i nista ne propustim, osamnaestog lepo krenem kuci ili gde vec sa baterijama napunjenim 100%
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
      Vrh

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Da li je dobro ovako?
    12. krećemo iz Srbije i vozimo do Slovenije. Spavanje.
    13. krećemo iz Slovenije i vozimo do ili posle Bodenskog jezera, spavanje.
    14. krećemo i oko podne ulazimo na teritoriju Francuske i vozimo do Thenay-a. Spavamo.
    15. počinje skup i mi smo svi na mestu.
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

neeb druze ti si izgleda spavao na casu kada smo zakljucili da iz slovenije do thenaya ne mozemo stici za dva dana tih 1400 km jednostavno ne mozemo izvesti iz dva cuga, nije realno nikako ???
    An Error Has Occurred!
      Vrh

Slične teme

1. 51. Rodjendan Renaulta 4 - Arandjelovac 8-9 septembar 2012
    Autor Whitesnake u forumu Okupljanja, putovanja, izleti...
    Odgovora: 54
    Poslednja poruka: 09.09.2012, 16:45
  2. Pare za put u Francusku
    Autor San-Sale u forumu Chit Chat
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 16.01.2011, 12:30
  3. Srećan Rodjendan
    Autor Lepojka u forumu Okupljanja, putovanja, izleti...
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.08.2010, 18:44
  4. MOVED: Sretan rodjendan!
    Autor serz u forumu Café
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 03.08.2010, 12:38
  5. R4 kao poklon za rodjendan
    Autor stefan r4 u forumu Generalna diskusija
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 10.02.2010, 15:17

Tagovi za ovu temu

Vaš status