Nisam ni otvorio kuču, kad ono mesaže od maltretatora i sad jedem tako, da me bolja 3/4 hrani kašikicom a jedna cipela mi još na nogi, jerbo mi je zapretio sa onim urednim i mirišljavim gospođama iz onog garentoijošneštoako odma' ne stavim svoju zadnju stranu na fotelj ispred kompića
A na sastanku je bilo ovako: Boto nije doš'o, bio poslovno zauzet (ma radio je radio, makar niko tamo ne radio) pa sam bio sam samcat, ko šljiva u govnu. Al'sam dogovorio bar to, da pošto je sad Revoz Frenčkonekšn a i uprava je Frenčspokenpipl, trudeći se na nemačkom i engleskom, jerbo moj francuski je na razini konježderetravua
i dorekli:
oni su zainteresirani da se napravi neka feštica, a pošto su pare Francuske, a oni se i prema Revozu dosta Francuski ponašaju, tako da za Pariz bez one kutijice ima teško da ispadne. A za NjuMeksiko (Novo mesto, da ne bi neko slučajno nešto zabrk'o) postoji varianta, da se spojimo sa našim Trškim danima i fešti za prekidanje proizvodne linije. Pa rek'o sam več: moji podalpaši više vole obeležiti prekid nego stvarenje.
Ali, postoji mogučnost i to je bitno. Znači nočenje-klopa-piće-neka uspomena-blablabla bi preuzeli, a sad moramo samo to datumski doraditi. A kod nas je danas počela predizborna kampanija za naše župane i male bogove, pa sam i tamo napregao sve snage, da se to druženje dogodine uradi u stilu
I, jasno, ima da obiđem i neke sponzore i sponzorušeda bude što bolje.
A sad idem da u miru pojedem, da se izujem i da se presvučem. Eto.![]()

ako odma' ne stavim svoju zadnju stranu na fotelj ispred kompića 

Za Pariz pare u kutijicu, ozbiljno
Za Pariz je predviđeno sa strane ljubitelja Četvorki 3.august, a mi u podalpiji kontamo, da bi do nas došli na feštu prije toga, tu ćemo garant da napravimo nešto, pa ondak ko oće dalje - k'o što sam rek'o: pare u kutijicu.