bice sredjivanja, a onda... - Strana 7
Strana 7 od 15 PrvaPrva ... 34567891011 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 70 od ukupno 149
    Renault 4 Alpine
    Član od
    21.01.2008.
    Aktivnost
    09.05.2014
    Slike
    1

Re: bice sredjivanja, a onda...

Baksuzna ulica. Moj je kuvao tamo. I pomesao ulje i vodu. Malko. Obrada glave, dihtung i vozi....nadam da ce i tvoj tako.
    Citroen 2 CV

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Dobro je stao si na vreme, ako na pokazivacu ima ulja i nije nsita krljalo po motoru, onda si verovatno dobro prosao. Matora je to masina, znali su da ih urade, tako da, nadji uzrok curenja tj gde curi, sredi, naspi ulje i pun gas
    Proveri ispod pumpe za gorivo jos jednom, proveri da ti nije pukao negde blok od zime, mada to se tesko desava da bas toliko iscuri, vidi da nisi probio karter iil israf na akrteru, pritegni filter ulja, ako nista pogledaj tamo vamo, mora negde da ima trag kuda je izlazilo. Ne nerviraj se, vidi pa javi, ima to da radi bez otvaranja

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

Kontam da su dihtunzi na motoru propisali, verovatno su se usled godina, vremena, visokih temperatura spalili... A da je dihtung od benzinske pumpe samo ne bi mogao da napravi baricu ni za 10 min. ispod auta. Taj dihtung se moze napraviti od malo tvrdjeg tankog kartona ili od klingerita, samo je bitno da se iskroji po starom dihtungu.
    Druge automobile cenim i poštujem, a jedino RENAULT volim!!!
    Les autres voitures apprécier et à respecter, et la seule RENAULT préférence!!!

Concentration, réflexion, action!

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

SLobo, ako nije dihtung pumpe goriva dobar, za cas napravi koliku hoces baru, jer je tu glavna magistrala za ulje kako da kazem... Nemojte odmah po glavi i dihtunzima, mora se covek malo vise pomuciti da iskrivi glavu na r4 i spali dihtung...
    Veruj mi, na plavom sam menjao pumpu i stavio novi dihtung, zategao upali oda probam i isto tako, napravio finu baricu za manje do minut dok sam primetio. SKinem ja to lepo sve i vidim da je ostalo parcence starog dihtunga, da ga nisam dobro sastrugao, ali bukvalno parcenece, no tu je pritisak 3-4bar pri normalnoj voznji, dok je hladan je veci ali je ulje gusce, pa je moguce da se ulje taman zagrejalo i razredilo kad je krenuo da pusta.

Renault 4 TL
    Član od
    01.10.2010.
    Aktivnost
    11.03.2018

Citat serz kaže:
    Uh, da, to je već druga stvar.
    Ma vidi, mora da je nešto "banalno". Ne može tek tako da rikne. Propišao ulje pa to ti je. Važno da nije zaribao. Nije, jel?
    mislim da nije, palio sam ga posle toga i radi

ovih dana ce opet pod krov i na kanal pa da vidimo "ko je vera, a ko nevera"
    благо оном ко нема шта да каже, а ипак ћути...

Renault 4 TL
    Član od
    01.10.2010.
    Aktivnost
    11.03.2018

Citat Whitesnake kaže:
    Dobro je stao si na vreme, ako na pokazivacu ima ulja i nije nsita krljalo po motoru, onda si verovatno dobro prosao. Matora je to masina, znali su da ih urade, tako da, nadji uzrok curenja tj gde curi, sredi, naspi ulje i pun gas
    Proveri ispod pumpe za gorivo jos jednom, proveri da ti nije pukao negde blok od zime, mada to se tesko desava da bas toliko iscuri, vidi da nisi probio karter iil israf na akrteru, pritegni filter ulja, ako nista pogledaj tamo vamo, mora negde da ima trag kuda je izlazilo. Ne nerviraj se, vidi pa javi, ima to da radi bez otvaranja
    nije nista krljalo, bar ja nisam cuo. odmah sam pogledao kod pumpe za gorivo i nema nista. ima trag od ulja, kao da je prskalo, na desnom kosu, u visini kaiseva. cini mi se da su oni i nabacali ulje na kos
    ne znam koliko je to moguce, ali lici

Renault 4 TL
    Član od
    01.10.2010.
    Aktivnost
    11.03.2018

danas sam opet gledao auto. filter je na mestu, nema nista kod pumpe za gorivo, cak sam gledao i kod davaca za ulje i to je ok. ali, izmedju motora i menjaca je potop
    nesto mislim da je morao otici neki dihtung, ili sa radilice ili sa bregaste. to je po mom, inace, skromnom znanju
    pomislio sam juce da nije mozda uljna pumpa otisla, jer mi se to desilo vec sa ax-om (citroenom)

takodje danas sam prekontrolisao ulje, opet ga ima samo za vrh meraca, dosuo sam 2-3 dcl i upalio motor. motor radi bez problema, ne lupa, nigde nema belog dima (iskustvo sa ax-om), ne baca ulje na merac pa mi se cini da ce moci nesto da se napravi.
    ili kako rece snake "...znali su da ih naprave..."

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Nego sta sad znaci prvo vidi semering bregaste, koliko znam ume da popusti nekada, retko ali on ume vidi u TTDu da li imaju, Ja ne znam kako se menja, ali ima ovde ko zna sigurno

Renault 4 TL
    Član od
    14.12.2009.
    Godine
    60

Raps! Ne brini! Desava se to i drugim, nenormalnim autima.
    Semering je u pitanju. To, da li je od bregaste, lako mozes da vidis. Ako je od malo nize... Pa ni onda nemoj da gubis volju! Menjac dole...
    The best feelings are those that
    have no words to describe them...

Slične teme

1. Bice opet Alpina
    Autor Whitesnake u forumu Ostala Reno vozila
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 01.11.2007, 20:28

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge