Fr, 50. rođendan, jel idemo, drugari?
Strana 1 od 9 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 84
    Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Fr, 50. rođendan, jel idemo, drugari?

E, ajde da napravimo jednu razbibriga temu oko puta u Francusku za 50. rođendan i da vidimo otprilike kako je ko od nas raspoložen kad je reč o putu u FR, odnosno najverovatnije Thenay.
    Da li biste išli, šta mislite koji su problemi na putu, šta poneti od delova i opreme, šta zameniti, proveriti, popraviti pre puta, saputnici i tome slično. Dakle tema
    http://forum.renault4serbia.com/inde...ic,2503.0.html
    ostaje za ozbiljnije dogovore, obaveštenja itd., a ovde bi bilo lepo da se stekne neka slika koliko nas je raspoloženo da ide. I rasprava od toga šta poneti od delova do toga koji šator i koju konzervisanu hranu poneti. Svaka informacija iz prve/druge ruke o kampovima usput je dobrodošla. Koliko mislite da je realno voziti "u cugu" bez odmora i uopšte šta vam padne na pamet, a vezano je za (ovaj) dugi put Četvorkom. Šta poneti kao poklončiće za ljude tamo... Svaki smislen savet je dobrodošao. Dakle put je negde sredinom jula 2011 pa planirajte odmore (ako možete )
    Evo, da ja počnem.
    Planiram svakako da idem i moja draga je saglasna da nam to bude "letovanje". Još samo da se pomiri sa Četvorkom kad je reč o ne-servo volanu i kočnicama pa da i ja mogu popodne da se opustim dok ona vozi. Nameravam da svakako, ako budem u mogućnosti nabavim, ponesem rezervni karb, razvodnik, pumpu vode, goriva, platine, sajle i ostale manje delove. Naravno - alat.
    Tajni savetnik KV kru

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Re: Fr, 50. rođendan, jel idemo, drugari?

Evo da ja budem prvi, bar u ovome
    Ja se nadam da cu biti jedan od ljudi koji ce ici, ovo je stvarno jedinstven jubilej i ko god moze ici ne bi trebao ovo propustiti. Neke stvari na Meganu su me kostale kao jedna jako solidna Cetvorka pa mi je to malo poremetilo planove tako da od sada treba poceti stavljati sa strane. Ako sve bude islo po planu, planiramo srediti limariju na crvenoj i to bi onda bio auto za put u Fr. Naravno auto temeljito mehanicki pregledati pa onda osigurati da se ponese u rezervi platine, razvodnik, kapa, kablovi, karburator, poluosovina, pa zasto ne i hladnjak (hint katras )... dosta toga imam samo bi trebalo pripremiti. Bilo bi dobro napraviti koordinaciju izmedju ljudi koji idu da se ponese sto vise razlicitih rezervnih dijelova.

Kao sto rekoh uz Megana i njegovo odrzavanje + kredit za isti + redovne obaveze unatoc relativno dobroj plati ne ostaje mi puno za ostalo tako da taj put u Fr ne mogu reci da ce biti nesto bogat, gorivo, hrana, smjestaj i tako neke sitnice, nazalost nema mjesta za luksuz.

Siguran da ce mi jos puno toga pasti na pamet pa cu dodavati.
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Kao i uvek doctor + 1 clan posade
    I ja cu FRA menjati za letovanje i jos nesto,samo znam da moram biti tamo,makar sam krenuo!
    O delovima,cini mi se treba poneti sve sto nam padne na pamet
    Od novih delova pisacu u mojoj temi,jer sam zasad u fazi sakupljanja "lesnika",pa da se prezimi i na prolece tutocompleto sve u dva dana da se zameni
    350km pa odmor,a?
    Zasad toliko,a bice vremena za razradu teme i dopune u vidu raznih sitnica,ali bez preterivanja!
    A da obavezno recnik france-srpski!
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Aha, doktor me potanuo na dodatne komentare
    A cuj putna da nam bude oko 90km/h tj. optimum za GTL ili recimo 100km/h, nije previse ni sto se tice buke/potrosnje/naprezanja. Napraviti neki plan odmora ali ako nesto zanimljivo iskrsne da se stane i tako to, zato krenuti dovoljno unaprijed

Sto se tice clanova posade u dilemi sam
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

90km na h ce biti sasvim ok
    A clan samo jedan,treba popakovati pored one boce TNG i satore,delove itd.
    A i necu da opterecujem auto,ko zna mozda mi pukne torzija
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    29.09.2014
    Godine
    43

Obavezno poneti koji brezon da se nadje,sitnica ali opet veoma vazna...
    Pri brzini od 90km/h ne verujem da na iole sredjenoj cetvorci ista moze da se desi..
    NAdam se da cu uspeti odmor da sredim nekako pa da budem deo ekipe..

pauze za odmor na 200-250 km,600-700km po danu maximalno.
    I stizemo bez problema.. i ne preko 90km/h

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Planira se Whitesnake + jos jedan clan koji svaki dan vozi svoj crveni r4
    Sto se tice brzine, ako ide neki TL 80km/h je najbolje, ali racunajte 80-90 preko je vec ipak naprezanje za r4, nije veliko, ali jeste, a 80-90 je idealno a i najmanje trosi.
    Sto se tice delova, za to sam da ne nosi svako od nas hladnjak, vec da budu ukupno 4 (2za GTL 2 za TL_ da rasporedimo po kolima (a verovatno ce icic i Goran sa pickupom)
    po 2 alternatora, 4-5 reglera, anlaser nam ne treba , rashladne tecnosti, ja cu kanister benzina imati sa sobom ako kome nestane, svako po 2 rezervne gume, platine svako za svoj razvodnik, a imam i ja 2-3 razvodnika u steku, nisu idealni, ali ce da ferceraju... Nekako da se dogovorimo da ne preterujemo, da zapocnemo spisak pa da se komentarise i dopunjuje ili menja
    Imam sator za 3 osobe ali staje 2 komotno, ogromna preporuka je onaj INTEX dusek na naduvavanje, za dve osobe kosta oko 25-30e a ostaje vecno i kad vam neko dodje u kucu, a malo mesta zauzima, naduva se i zaista imamo pravi krevet...
    Naravno nositi vode sa sobom :)

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Ne zaboravite da dobar deo puta ide preko Alpa, a preko Alpa ne verujem da možemo izvući 90 osim nizbrdo.
    E, a kad je reč o XXX km pa odmor lično sam za manja rastojanja, ali dogovorićemo se već. Možda je bolje postaviti vremensko "ograničenje" jer nije isto 200 km preko Alpa lokalnim putem i 200 km autoputem po "ravnom".
    Nego druga stvar: Recimo da nas se skupi, ajmo realno skromno 12-ak. 12* 3500 km – preko 40 000 km. Tu mora da bude makar gumi defekt, a nadajmo se ništa ozbiljnije. A bilo bi malo blesavo i za sam saobraćaj ometajuće da se desetak vozila poređe pored puta (mada bi meni to bilo zanimljivo – ono: svi za jednog i te fore ) pa ne bi bilo loše da se grupišemo, recimo u "trojke" (a trojke su, Đuro, šta? ). Znači, ako neko iz moje grupe stane – stanem i ja, a konvoj produži do sledećeg stajališta pa se čujemo da vidimo šta je u pitanju pa ako treba pomoć... da vidimo šta je. Vezano sa ovim blagovremeno bi trebalo saznati kako i šta kad je reč o mobilnim komunikacijama – sim kartice matične države i tako to.
    Ponavljam – kampovi usput proučiti obavezno, a i pumpe na kojima ima gasa za naše plinadžije, servisi itd.
    Tajni savetnik KV kru

Možete za nazad kada se budete vraćali iz Francuske ako želite proći recimo do Rijeke,Pula vam nije baš usput.Da se malo družimo ako ste za?.Ja nažalost još nisam u nekoj financijskoj mogučnosti da bi otišao u Francusku.Želim vam da sretno stignete na odredište sa šta manje kvarova po mogućnosti niti jednim.Sretno .
    MALI DIV UVIJEK ŽIV!

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Citat serz kaže:
    Ne zaboravite da dobar deo puta ide preko Alpa, a preko Alpa ne verujem da možemo izvući 90 osim nizbrdo.
    E, a kad je reč o XXX km pa odmor lično sam za manja rastojanja, ali dogovorićemo se već. Možda je bolje postaviti vremensko "ograničenje" jer nije isto 200 km preko Alpa lokalnim putem i 200 km autoputem po "ravnom".
    Nego druga stvar: Recimo da nas se skupi, ajmo realno skromno 12-ak. 12* 3500 km – preko 40 000 km. Tu mora da bude makar gumi defekt, a nadajmo se ništa ozbiljnije. A bilo bi malo blesavo i za sam saobraćaj ometajuće da se desetak vozila poređe pored puta (mada bi meni to bilo zanimljivo – ono: svi za jednog i te fore ) pa ne bi bilo loše da se grupišemo, recimo u "trojke" (a trojke su, Đuro, šta? ). Znači, ako neko iz moje grupe stane – stanem i ja, a konvoj produži do sledećeg stajališta pa se čujemo da vidimo šta je u pitanju pa ako treba pomoć... da vidimo šta je. Vezano sa ovim blagovremeno bi trebalo saznati kako i šta kad je reč o mobilnim komunikacijama – sim kartice matične države i tako to.
    Ponavljam – kampovi usput proučiti obavezno, a i pumpe na kojima ima gasa za naše plinadžije, servisi itd.
    Ja sam za 2 sata voznje pa odmor, na autoputu 2,5h voznje pa odmor od pola sata.
    Kada dobijemo rutu lako cemo naci kampove i pumpe.
    Sto se tice mobilnih tu imamo potencijalno zlo, tj 100e dodatnih, zato cu pokusati da nadjem neke toki vokije sa dometom do 3-4km, a za ostalo je tu sms. Jedna grupa jedan tokivoki, a mozda napravim nesto i da svi iz grupe cuju sta ima druga porucuje a samo jedan da moze da odgovori...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Slične teme

1. Ave drugari.
    Autor Ingwarr u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 15.10.2009, 13:16
  2. Pomagajte drugari
    Autor siralex u forumu Kupujem
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 13.09.2009, 21:46
  3. Idemo na/u...
    Autor Whitesnake u forumu Prošla okupljanja