Farova obnova jel moguca
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 13
    Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

Farova obnova jel moguca

U faru onaj dio iza sijalice...kao metalno zvono sto po sebi ima onu presvlaku nekog sjajnog cuda... e pa taj sjaj je upropasten ad hrdje. Da li se hrdja moze osmirglati pa nanijeti novi sloj necega tu da radi posao ili se mora kupovati novi far

Pala mi je na pamet aluminijumska folija
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Re: Farova obnova jel moguca

sta god da stavish neces zadovoljiti kriterijume u pogledu usmerenosti a posebno potrebnog broja lux-a na tehnickom pregledu, tako da ce morati drugi far novi ili polovan
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

U "Dragon Electronic-u" u Kraljevu je stigla mašina za reparaciju reflektujučeg sloja na farovima i reflektorima, ali još nisu počeli da rade sa njom, šta čekaju ne znam, ali sam u toku i čim krenu sa tim javljam...

http://www.dragon-electronic.co.rs/kontakt.html

Renault 4 TL Avatar od  Boys
    Član od
    12.08.2010.
    Aktivnost
    06.08.2022
    Godine
    43

A je l' ima negde da se kupi novi far, koji odgovara Rendži, i još da ima ležište za H4 sijalicu, kako se ne bi morao stavljati adapter?

Zahvaljujem!
    Potupaj tako da tvoj postupak može postati opšti princip ljudskog ponašanja.

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

R4 ima specifican nacin kacenja tako da ne vidim koji bi far mogao da odgovara osim za r4 sto se h4 sijalica tice uz novi far (cak i onaj kineski koji je veoma jeftin) i r2 sijalicu (doduse italjansku od 150 din) dobijate odlicne rezultate sto mozete proveriti na svakom tehnickom pregledu gde skala ide duboko u good polje a kvalitet ide u polje hallogen.
    Ja sam tek kada sam kupio nove farove u ttd-u shvatio koliko su mi stari bili losi.
    Sada sam spremio adaptere releje i h4 sijalice pa cekam povoljnu priliku za ugradnju mislim da ce tek to da da odlicne rezultate a kasnije mozda i neki xenon jer imam popust i na cenu i na ugradnju al to cisto iz zezanja jer mislim da nema potrebe za time.
    Inace mi je zelja da ugradim josh dva para dodatnih farova i tu se razmisljam sta da budu da li uz maglenke da stavim samo daljince (duga) ili da to bude klasicna dugo/kratko kombinacija gde bih mogao da biram da li ce se paliti zavisno ili nezavisno od glavnih.
    O ovome razmisljam pre svega zato sto se dosta vozim nocu van naselja ili po seoskim putevima kakvi se ni na wrc-u ne mogu videti
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Pošto su bili farovi u TTD-u?
    A kako ćeš za prskalice ako staviš xenon-e?
    Neki su uspevali da ubudže farove od golfa I!

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Citat Boys kaže:
    A je l' ima negde da se kupi novi far, koji odgovara Rendži, i još da ima ležište za H4 sijalicu, kako se ne bi morao stavljati adapter?

Zahvaljujem!
    Ne znam ima li vise posto sam ja kupio sve na koje sam naletio Sad ne zma koliko imam u brlogu ali bar 4, od toga 3 sa limenom "soljom" i onim mehanizmom za podici/oboriti svjetlo, sve Satrunus Snejk jedan poklonio
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Citat Neb_Mes_Ur_Mau kaže:
    Pošto su bili farovi u TTD-u?
    A kako ćeš za prskalice ako staviš xenon-e?
    Neki su uspevali da ubudže farove od golfa I!
    Prskalice nisam ni mislio da ugradjujem, toliko se ljudi vozi bez njih pa mogu i ja mada je prskalice lako napraviti pro forme radi motoric za pranje vetrobrana i udri vise me brine sto treba elektroska kontrola visine al ajde na xantiji su ksenoni vec dve godine pa niko nije pravio problem ni sto nema prskalicu ni sto nema korekciju visine
    Sto se cene farova tice bilo nesto jeftino ne mogu da se setim ali oko 800-900 dinara komad nazovi ih pa ih priupitaj. Verovatno nije nesto dugotrajno socivo ali za te pare se isplati menjati ih na svake dve godine da sam ih ranije imao ne bih se slupao na auto putu vec bi video da je sve zaledjeno kao na antartiku. Provericu i kod svog uvoznika on ima italijanske melchioni trebalo bi da su kvalitetniji samo da proverim cenu kad budem isao po delove.
    An Error Has Occurred!

Renault 4 Alpine Avatar od  frik-ri
    Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Aj malo ja...
    Znaci... Katrini farovi!!! Kao sto rece Sonne - tek kad kupis NOVE skuzis koliko su tvoji STARI ma koliko god dobri bili!!! Inace, Katrini farovi su kod u Primorju poznati i vrlo cesti elementi svakakvih nakarada koje se sklepaju u garazi a svima je jedna te ista namjena - ''za po sumi''. Toga po Grobinšćini ima koš i jos. Ljudi sklepaju neku karampanu i nakelje BAS od Katre farove - jer su doooobriiii za poluditi. Doslovce se ljudi cude kad ih vozim u Katri nocu pa im nije jasno ''kako TO ima bolja svjetla od moga auta''.
    Ako bas hocete H4, mozete ih staviti i bez adaptera. Balkan style - klasicna pitalica:
    ''Kako staviti zirafu u frizider?''
    Otvoris vrata frizidera, stavis zirafu i zatvoris vrata frizidera! Job done!
    Aaaaliii ''Kako staviti SLONA u frizider?!?!''
    Pis of kejk... Otvoris frizider, izvadis zirafu, stavis slona i zatvoris vrata frizidera!
    Poanta ovih ''mozgalica'' je nacin rjesavanja problema i pogled na isti. Znaci, u cemu je problem?? Ako zelite staviti H4 sijalice u far bez adaptera - jednostavno ih stavite, one zice-nosace-zakačke prislonite na sijalicu i kako ne mogu ''kliknuti'' - samo ih tako priljubljene pricvrstis ili zicom (klasika - namotaj sa kombinirkama ) ili elegantnije sa elektricarskom vezicom, odnosno licnom. Ne znam kako to vi zovete, ali sad to panduri koriste umjesto lisica. Ona trakica sa zubicima, koju kad stegnes - nema otpustanja vise. Nije estetski - ali je funkcionalno. Plus kad jos navuces onu gumu na far iznutra - tko zna sta je ispod. Jedino iziskuje 28 sekundi vise posla pri mijenjanju zarulja, ali... Imate H4!!
    Sto se tice - ksenona to mi je nekako znanstvena fantastika na Katri. Posto i ja nocu vozim vise nego po dani i ja sam lud za luxima, Candelima i ostalim svjetlosnim mjernim jedinicama. Voznja nocu sa dooobrim farovima je cista zabava i uzitak samo takav!!! Milina ziva!!! Koprivnica - Rijeka, 300-tinjak km bez po'frke!!! Sve stara cesta, suma i priroda, srnice i jazavci, mravojedi i rakuni, nojevi i cudnovati kljunasi... Oposumi i Sve vidis, sve ti je fora. Kao da si mrdnuo kutiju Xanaxa i Valijuma... Terapija za dusu.
    Ali kad su svjetla losa, jos kad serucka kisa, oni ''džepovi'' magle, pa losi brisaci... Voznja nije voznja nego cista robija!!! 100 kilometra izmori covjeka do te mjere da bi najradije sam sebi vritnjak zabio.
    Uglavnom... Ako vas voznja nocu umara... Definitivno imate ili astigmatizam ili lose farove. Treceg nema.
    Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
    ...'' (M.Oldfield;Five miles out)

Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Sad ću ja možda, kao i često do sad, ispasti glup u društvu, ali ima da se nađe ovako nešto i to za nekih oko 300 din. U poređenju sa balonkama mnogo bolje, a u poređenju sa osram h4 skoro isto - ja ne vidim neku razliku samo što bolje legnu u ležište pa je valjda i žiža podešena i tako to. Obratite pažnju: "sedište" je kao na balonkama, a sijalica je izdužene - kutija od prozirne plastike vara na prvi pogled.
    Tajni savetnik KV kru

Slične teme

1. Oblik farova
    Autor Mico u forumu Šasija / Karoserija
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 05.06.2009, 12:13
  2. Štrcaljke za pranje farova...
    Autor Whitesnake u forumu Auto elektrika
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 02.09.2007, 09:44

Tagovi za ovu temu

Vaš status