Novi sam i spremam se udarit servisić na katrijaniju pa me zanima par stvari koje ne znam a nemam knjigu... pa me tako zanima zazor za podešavanje ventila usis/ispuh, nivo plovka u fergazeru i zazor na platinama(pretpostavljam daje cca 0,5) ali bolje pitat...
Htio bih mu odmah očistit frgić, podesit ventile, promjenit ću svjećice, filter zraka i filter ulja i naravno ulje.
Sve sam već pazario, samo trebam ovih par brojčanih informacija, a dobrodošao je i svaki pametan savjet stručnjaka, pošto mi je ovo prva četvorka.
To štima, samo šta bi ih trebalo prekontrolirati i podesiti s obzirom da vjerojatno zadnjih 10 godina nitko nije dirao, a čuje se da imaju lufta rockeri, ništa strašno ali nije savršeno, a zašto nebi bilo... Ja to volim uvijek sebi napravit da sam siguran da je sve kako treba. Tu nema polemike, te stvari su osnova i moraju biti onako kako trebaju. Nebitno jel se radi o velikom ili malom motoru, razlike su uvijek proporcionalne. Sjećam se fićka 850 koji je kad je uzet jedva gurao 100 po satu, (850 motor) kad sam ga preštelo, očistio fergazer i namjestio paljenje punio je sat bez ikakve frke, išao je preko skale mrvicu,a potrošnja 25% manja. I tako svaki auto koji sam imao... A R4 i jesam kupio da ga ne vozim mehaničaru, to i je bio jedan od razloga, već da si mogu takve stvari sam odrađivat...
Znaš, zbilja mi nije to problem i nije ništa teško za napraviti, a meni je to jedini auto i nije za vikend vožnje nego za loše vrijeme kad pada kiša i za zimu, kad se ne vozim s motorom, za neki izlet vikendom itd. Uglavnom treba biti efikasan, a kad sam već kupio i dihtung poklopca ventila, zašto ne to odradit kako treba. Na vidim razlog zašto to ne bih napravio.
Dakle, zazor ventila trebam USIS / ISPUH na koliko se štela??? GTL 90 godina..