zazor na ventilima izduvnim,usisnim na R4 TL
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 14

zazor na ventilima izduvnim,usisnim na R4 TL

Molim vas koji je zazor na ventilima izduvnim,usisnim na R4 TL i redoslod štelovanja 1342 ili koji?

Renault 4 TL
    Član od
    27.07.2011.
    Aktivnost
    13.02.2017
    Podešavanje zazora ventila na R4 TL

Novi sam i spremam se udarit servisić na katrijaniju pa me zanima par stvari koje ne znam a nemam knjigu... pa me tako zanima zazor za podešavanje ventila usis/ispuh, nivo plovka u fergazeru i zazor na platinama(pretpostavljam daje cca 0,5) ali bolje pitat...

Htio bih mu odmah očistit frgić, podesit ventile, promjenit ću svjećice, filter zraka i filter ulja i naravno ulje.
    Sve sam već pazario, samo trebam ovih par brojčanih informacija, a dobrodošao je i svaki pametan savjet stručnjaka, pošto mi je ovo prva četvorka.

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41
    Prvi i najbitniji savet:
    1.Ako auto lepo radi i normalno troši NE DIRAJ GA!
    Promeni ulje,filtere,svecice i prekontrolisi paljenje kod mehaničara.
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

To štima, samo šta bi ih trebalo prekontrolirati i podesiti s obzirom da vjerojatno zadnjih 10 godina nitko nije dirao, a čuje se da imaju lufta rockeri, ništa strašno ali nije savršeno, a zašto nebi bilo... Ja to volim uvijek sebi napravit da sam siguran da je sve kako treba. Tu nema polemike, te stvari su osnova i moraju biti onako kako trebaju. Nebitno jel se radi o velikom ili malom motoru, razlike su uvijek proporcionalne. Sjećam se fićka 850 koji je kad je uzet jedva gurao 100 po satu, (850 motor) kad sam ga preštelo, očistio fergazer i namjestio paljenje punio je sat bez ikakve frke, išao je preko skale mrvicu,a potrošnja 25% manja. I tako svaki auto koji sam imao... A R4 i jesam kupio da ga ne vozim mehaničaru, to i je bio jedan od razloga, već da si mogu takve stvari sam odrađivat...

Znaš, zbilja mi nije to problem i nije ništa teško za napraviti, a meni je to jedini auto i nije za vikend vožnje nego za loše vrijeme kad pada kiša i za zimu, kad se ne vozim s motorom, za neki izlet vikendom itd. Uglavnom treba biti efikasan, a kad sam već kupio i dihtung poklopca ventila, zašto ne to odradit kako treba. Na vidim razlog zašto to ne bih napravio.

Dakle, zazor ventila trebam USIS / ISPUH na koliko se štela??? GTL 90 godina..

Renault 4 Alpine Avatar od  raki72
    Član od
    26.05.2013.
    Aktivnost
    14.05.2024
    Godine
    53
    Slike
    76
    Pri hladnom motoru USIS 0,15/ IZDUV 0,20 platine 0,4-0,5

Odlično, super hvala! Mogao sam i pogodit haha, al nikad ne znaš!

Hvala puno!

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41
    Ja stelujem sportski 20/20.:-D
    A platine odokativno.;-)
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine Avatar od  raki72
    Član od
    26.05.2013.
    Aktivnost
    14.05.2024
    Godine
    53
    Slike
    76
    @R4 ZG tu smo da pomognemo,@ Aco iskreno i ja platine stelujem odokativno a ventile obicno izduv propisano ali mekse

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •