Da li neko ima šemu povezivanja zadnjih svetala za maglu (nalaze se na zadnjim vratima)za renault 4 gtl . Kada uključite svetla na ručici sa leve strane volana i pritisne prekidač za zadnja svetla za maglu (koji se nalazi sa desne strane volana kao treći odozgo) na tabli se upali žuta lampica ali se svetla na zadnjim vratima ne pale. Proverio sam sijalice (ispravne su),10-i osigurač od 5A koji je ustvari prvi sa leve strane na tabli sa osiguračima i on je uredu, unimerom sam izmerio DC napon od oko + 8 V sa gornje strane osigurača prema masi,proverio sam i zamenio osigurač ali i dalje ne radi.Na zadnjim vratima postoje jedna crna žica koja vodi na svetlo zadnje tablice koje radi i nastavak na zelenoj žici koja se deli na dve za levo i desno svetlo za maglu nju sam ispitivao unimerom prema masi i na njoj nemam + tako da je u pitanju prekid na toj žici koja dolazi ko zna odakle. Takođe sam proverio i prekidač na komandnoj tabli koji ima tri kontakta(siva, braon i roze žica), sva tri kontakta su prespojena kada je prekidač uključen a kada je prekidač isključen su razdvojena tako da cenim da je prekidač ispravan..
Verovatno ću morati da ispratim tu zelenu žicu pa da je ispitam negde kod table.
Šta bih još trebao i mogao da proverim da bih ovo popravio,
Ako je neko od Vas imao sličan kvar ili zna kako da popravim ovaj kvar unapred mu se zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav.
Deja4bg

Citat