evo i moje masine
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 38

evo i moje masine

pozdrav svima nov sam na forumu pre dva meseca sam kupio r4 gtl 1988godiste pa cu da postavim par slika;[

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    Lepo izgleda, baš lepo. Nadam se da ćete nas počastiti sa druženjem na sledećem skupu...
    P.S. kad si već pokrio tablicu što onda isto nisi uradio i sa nalepnicom na šoferci, ovako smo opet pročitali odakle je auto....

ima plin ugradjen malo trosi na benzin mi ne radi karburator izgleda da je nesto zapuseno,pa mislim da moram da menjam karburator i pitao sam nekog ko to prodaje trazi mi 35 evra,e sada auto lepo ide vozim ga samo na plin i taj sto sam ga kupio od njega ga je vozio samo na plin,ja sam mu menjao stavio sam novu ace pumpu,menjao ulje ulje koje sam sipao je MOBIL1000 i taj ga vozio na to ulje non stop,menjao filter ulja,menjao sam svecice platinsko kondenzator kablove na svecice platinsko i razvodnu kapu,pali na gas ko mina i kad je -20,e sada ja bi mu sredio i karburator da ide na benzin a kada sam produvao karburator kompresorom kada sam skinu onaj poklopac primetio sam da nema ide neka bakarna cev tanka iz gornjeg dela karburatora ja mislim da je neki vakum al u glavnom je ta cevka polomljena,e sada kada bi mogao da nadjem samo gornji deo karburatora sa tom cevkom bakarnom sto stoji ukrivo,ovalko lepo ide a preso je 190.000km.

Citat Neb_Mes_Ur_Mau kaže: Pogledaj poruku
    Lepo izgleda, baš lepo. Nadam se da ćete nas počastiti sa druženjem na sledećem skupu...
    P.S. kad si već pokrio tablicu što onda isto nisi uradio i sa nalepnicom na šoferci, ovako smo opet pročitali odakle je auto....
    ma dobro je nisam ni trebao pokriti ima pancevacke tablice,tamo sam ga kupio.

postavicu par pitanja pa bi zamolio nekog ko moze da mi pomogne,na leru radi dobro puni alternator ne pali lampicu e cim mu upalim svetla smanji se ler,ja mislim da je to normalno e sada kada je bez upaljenih svetla ne cuje se nista cim palim svetla ko da ce cuje nesto malo ko da nesto melje a ja mislim da je to kod alternatora,e sad ne znam sta je dobro puni ne pali lampicu,cim ugasim svetla ne melje nista ja bih vas zamolio za pomoc?

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    To je normalno da kad upališ svetla da se smanji ler, ali nije normalno da se čuje kako drobi. Pregledaj ležaj i biksne na alternatoru.

hvala na odgovoru ali sada sam bas opet probao ne cuje se na alternator negde neznam ni ja ali kada je ler gas malo jaci se ne cuje samo na mali ler gas ko da negde kod motora blizu kabine ali kada je ler jako mali i upaljena svetla se to cuje a kad malko pojacam malo ler nista se ne cuje,mozda i nije to nista,a sa autom sam jako zadovoljan za moje potrebe je ko mina jako sam zadovoljan ima 190.000km ne trosi ni gram ulja i lepo radi bas masina je svaka cast jako sam zadovoljan,jedino hoce kada ga vozim na gas da malo trza al cu to videti sa majstorom za gas mozda treba da se gas steluje i menja neki filter kod isparivaca ma nije stelovan gas kako ga je ovaj pre par godina ugradio,i zaboravio sam da pisem da sam juce menjao izduvni lonac,33evra sam dao sa ugradnjom,ovaj stari je bio sav truo i pun svacega maltene nije dim mogla da prodje ,lepo koci ispravno je i rucna je ispravna svaki prekidac radi u kabini i ona pumpica sto prska vodu na brisacima radi,e sada ja neznam dal da ga teram da stelujem ventile ili da ih ne diram jel lepo radi i stvarno malo trosi nsprimer skuplje mi je busom da idem nego renđom,ali samo da nadjem onaj gornji deo karburatora gde da pitam dal to ima neko od clanova,hvala na iskrenom odgovoru i puno pozdrava.

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    Pa možda ti se čuje ležaj španera.
    A, inače, po starom dobrom srpskom običaju, šta radi ne diraj. To je ujedno i odgovor za ventile.
    Plin i trzanje. Pa voziš ga hladnog, zato štuca. A redovni servis na isparivaču podrazumeva promenu membrane svake dve tri godine, ili pak prema potrebi, i promenu tog filtera, odn. čiščenje istog.

hvala na odgovoru.

Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    Pa zar si sumnjao u najbolji forum na svetu!?

Slične teme

1. Plave masine :)
    Autor stefan r4 u forumu Garaža
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 09.04.2013, 14:09
  2. Evo i moje masine of VA
    Autor mikiimica u forumu Garaža
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 31.03.2013, 19:27
  3. Evo i moje masine ....RED DEVIL R4 Special
    Autor Markony u forumu Garaža
    Odgovora: 42