Plejeri kojima pise 4x50W MAX imaju 4x27W RMS znaci realne snage, a 4x45W MAX imaju 4x22W RMS
Plejeri kojima pise 4x50W MAX imaju 4x27W RMS znaci realne snage, a 4x45W MAX imaju 4x22W RMS
Plin je za kuvanje, dizel za lozenje, a benzin za voznju.
Sto znaci DRIVER sada ce nas prijatelj MIRKO5 tek da![]()
![]()
Sada ce tek da pojedine citace zbuni ovo , kako da znam koje je snage pojacalo ako pise 4x50w a ima 4x27wRMS a koliko onda ima stvarne snage na izlazu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bas vam hvala
![]()
Pa RMS je stvarna snaga, znaci 4x27W a 4x50W je maksimalna, mada to nema veze, oni mogu dapisu i 120W.
Stavljam ove koje imam pa cemo da vidimo ,odnosno cujemo mi to![]()
Mirko ovo citaj tek posto ugradis zvucnike!Ma nemoguce da bude 2x27w realnih u kolima, ljudi raspao bi se auto... a tek 4x27... Mozda 27 izvuce ukupno na svim zvucnicima al i to tesko... A da ne postoji mozda neki kasetofon sa kvadrofonijom ili to niko nikad nije napravio...
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
2 ili 4 je broj kanala kasetofona, odn. CD plejera, znaci, koliko zvucnika mozes da spojis.
Pogledaj bilo gde na netu specifikaciju za neki plejer ili u uputstvu, pise da je 4x27W realnih, a 4x50W MAX
Prijatelju (orlando) ne moze da bude nikako stvarnih 4x22 ili 4x27w. Ja sam imao priliku da vise puta slusam audiofilska pojacala ili lampase Engleske koji kostaju i do 15000e i samo ima da ti kazem da na 2x15w ne mozes da sedis u sobi velicine 9x6m koja je bila puna namestaja ali bukvalno nemozes da izdrzis tu snagu. Ja sam to imao prilike da slusam jer se bavim servisom i odrzavanjem a ujedno radio sam na odrzavanju auto elektronike u INterspidu i na odrzavanju radia FOkus. Tako samo cu ti reci da ja nepricam bez cinjenica a znamo svi da je to sa snagom zvuka veoma problematicno izmeriti zajednicku realnu snagu zvuka. Mada mi (ja mislim) treba da se drzimo snaga koje se mere u RMS jer to je standardna jacina kod nas ( ali opet naglasavam nevazi za ozbiljne Engleske firme) ili na zvucnicima oznakkama SIN. ili nominal i to je za nas presudno. A ovo o cemu mu pricamo nemogu da razjasne ni ljudi koji su zavrsili skolu bas za takve stvari kamoli mi koji ponesto znamo. Nego mi smo sada otisli sa diskusijama predaleko od teme i ja mislim da ne bi trebalo da diskutujemo o snagama jer samo sa tim zbunjujemo clanove foruma koji nista ili vrlo malo znaju o ugradnji i montazi zvucnika i kasetofona( cd-a ili mp3), a iskreno da vam kazem nemozemo da dokazemo ni vi ni ja koja je stvarna jacina, vec je najbolje da se drzimo onoga sta pise na zvucnicima i kasetofonima jer to mozemo da razumemo i ako treba pomoc da pomognemo pri odluci u kupovini jednog od uredjaja
Izvinitepogresio sam napisao sam Orlando umesto DRiver, mada nemojte da mislite da je ovo neko prozivanje ili rasprava, ovo su samo tehnicke diskusije na kojima i ja i drugi mogu da svasta nauce