Muzika u kolima - Strana 9
Strana 9 od 62 PrvaPrva ... 56789101112131959 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 81 do 90 od ukupno 612
    bogdan
    Guest

Odg: Muzika u kolima

Skretnicu nemozes da vidis ni da je zamenis u auto zvucnicima jer je to ustvari u namotaju zvucnika sto znaci resava se sa debljinom iotporom namotaja dok se za srednjotonac i visokotonac ubacuje po jedan elektrolit kondenzator. Ti zvucnici sto izoblicuju tonove ili su loseg kvaliteta ili su slabe snage pa im vi smanjite basove na -10 a pojacate visoke i srednje tonove da bi dobili na jacini zvuka. Prema tome ja ostajem pri tome da se zvucnici za kucu neubacuju u kola a pogotovo ako su od 8 oma jer ste presudili smrtnu presudu za vas auto kasetofon ili cd. Kupi ono sto sam vec spominjao i to nazad elipse napred okrugle (ukupno oko 4000 i imacete dosta lep zvuk) a ako hocete da gruva i da izbija prozore stavi pojacalo i woofer ali to ce i da kosta. Naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike, kupi ovako nesto i imaces veoma realan zvuk i kvalitetan ali ces i morati da platis a mala je razlika u zvuku izmedju onih od 1500din i ovih od 80e kolika je razlika u ceni

bogdan
    Guest

Ako budes hteo da ti posaljem sliku skretnice ti reci , veoma je jednostavna a mozda jos jednostavnije je kupiti ako se bas nebavis elektronikom. cena jedne prosecne skretnice ti je oko 600 din i podnosi poprilicno velike snage a radjena je za trosistemce a ima i za dvosistemce. Naravno nije neka marka ali zato je i cena pristupacna

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Nemam kasetofon niti cu ga imati, imam mp3 player i pojacalo koje sam ja pravio sa philips tda1557q (tj 2 operaciona pojacavaca) kome najvise odgovaraju 4 oma... Napred ne bih stavljao zvucnike jer ne cujem motor onda, stavicu pozadi 2 ei nisa od 4 oma i to ce me sve ukupno (sa pojacalom) izaci 1500din a na sledecem okupljanju cemo da uporedjujemo... A ove skretnice, ne zasluzuje to te pare definitivno...
    Moze slika ako nije problem ali ja to volim sam da pravim...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

bogdan
    Guest

Pa sto nekazes da znas i ti sa lemilicom da stvaras. Pa skretnicu ces krajnje jednostavno da napravis, ali prvo slika a onda cu da ti dam jedan veoma kratko i jednostavno upustvo za skretnicu , a iznenadices se kako radi i kako odvaja tonove

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Moze mozeee
    Sema nikad dosta, a imam i kombinaciju da mi rade stampane ploce za dz ali naravno neka razumna kolicina 2-3 i 1-2x godisnje...
    Ma napisao sam negde da sam 2. god elektrotehnike...al znam sa lemilicom onako, nemam vremena a ni dobru lemilicu, tek treba da uzmem a onda HEAVEN
    I ako mogu neke karakteristike te skretnice da bih sve to uklopio (tj odabrao zvucnike) da sve ukupno bude 4 oma...

bogdan
    Guest

Sve sto treeba da uradis je da uzmes za visokotonce dva obicna manja zvucnika kao iz kucnog kasetofoncica. Na njih dovodis (-) direktno sa CD a na plus stavljas Jedan elektrolit od 4.7mikrofarada do 7mikrofarada do 100v. A ovaj opseg sam ti ponudio zato sto si izbirljiv sto se tice zvuka pa ti sam odluci koji ti se visesvidja. Tezvucnike sto vise razdvoji na zadnjoj tabli jer normalno dobija se lepsi ton. a za bass ako nestavljas srednjotonac uzmi jedan kalem malo debljeg precnika zice od oko 0.8 do 1mm i namotaj ga do otpora oko 3.5oma. Takodje se povezuje (-) bass zvucnika direktno a na plus stavljas kalem i naravno ferigno jezgro od 1cmi duzine 4cm i na to namotavas kalem. Kada si to sve uradio onda uzmes kondenzator od 40MFD i snage od BP100WV i njega vezes direktno izmedju (-) i (+) bass zvucnika. Ima da radi kao sat a jednostavno je i napraviti, a i jeftino

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Super probacu sledece nedelje (sad nemam ni dobru lemilicu ni zvucnike) kad ih uzmem onda cu da experimentisem, a kako da ne stavljam srednjetonac, ja bih neki zvucnikk punog opsega da mi sluzi kao srednjetonac i bass (kao u kucnoj varijanti mojih epicur zvucnika)...

bogdan
    Guest

Ma poslusaj ti mene ima da radi u punom opsegu samo stavi ove vrednosti. Ja sam to radio na mnogim kolima, sa mnooooogo sskupim zvucnicima i ljudi su bili odusevljeni , mada sam pribegavao sistemu sa bass zvucnikom bez svoje skretnice ali to su bili pretezno zvucnici slicnog otpora kao wooferi tako da sam na njih dovodio direktan izlaz iz pojacala bez skretnice a na visokotonce sam dovodio preko 4.7mikro. i radi perfektno,

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Znaci da kupujem ovaj zvucnik gore ili bass... Shvatih da kupim ovaj gore...znaci punog opsega a visoke tonove da izdvajam... E sad nisam probao sta ce biti sa omazom?

bogdan
    Guest

Ako si ti odlucio za zvucnik punog opsega EI nis onda izdvoj sa 4.7mikro visokotonce. a ako uzmes bass moraces i da radis skretnicu za bass posto dolazi do javljanja limenog zvuka koji proizvode srednji tonovi u bass zvucniku ako nestavis skretnicu. Pa ti vidi sta ti je lakse. Razliku neces moci bas ni da uocis izmedju ove dve varijante. Da vazna napomena , kondenzatori i kalemi moraju da budu potpunoma iste kapacitivnosti i otpora izmedju levog i desnog zvucnika a i zvucnici moraju da budu isti jer ako stavis razlicite elemente napravio si katastrofu. Zvuk ce da ti bude na jednom kanalu jaci na onom drugom piskutaviji i nista nisi uradio a samo si se dzaba mucio

Slične teme

1. jak miris benzina u kolima, nigde ne curi
    Autor cipelić u forumu Ostali problemi
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 08.08.2012, 13:41

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •