Kocnice?
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 48

Tema: Kocnice?

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

Kocnice?

gtl u sustini ima "dobre" kocnice, ali znaju da zezaju po nekad, a tl nema skoro nikakve kocnice tako da sta radite na svom r4 da bi ste imali dobre kocnice? isto me interesuje za rucnu na tl-u koja drzi na bilo kojoj nizbrdici, ali nece da koci u pokretu (tehnicki pregled)!

Renault 4 Alpine
    Član od
    01.09.2007.
    Aktivnost
    21.10.2018
    Godine
    42

Re: Kocnice?

TL ima super kocnice samo sto sticajem okolnosti koje su nas zadesile prethodnih godina pa nismo mogli da dodjemo do delova vec smo morali da stavljamo razne nekvalitetne replike i da inprovizujemo dovelo je do toga da ljudi misle da je Tl uzasan sa kocnicama.Evo leka:najcesce im propada glavni kocioni posle 20 god.upotrebe,ali posto mi vise volimo da menjamo gumice a ne ceo cilindar(cena oko 3200) onda se normalno auto ne ponasa kako treba (menjati uvek ceo kocioni), sva 4 cilindra(cena po komadu oko 800din) promeniti na tockovima i gurtne(par oko 900din) i normalno sajlu za rucu.To sto nece da ikopa dok vozis auto je normalno jer mu je rucna na pogonske tockove pa je otpor samim tim i veci,ako zelis da kopa i dok vozis imas distancere na prednim tockovima koji sluze za stelovanje gutni,i normalno uvek nove gurtne.

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

e ovako, sto se tice mog slucaja:
    nov kocioni cilindar me je kostao 4200, zato sto je sa 4 cevi. trebao sam odmah da stavim sa 3 pa pozadi umesto 5-og kocionog da stavim racvu. posle toga je povecan hod pedale. skinuo sam pedalnu konzolu, skinuo papucu od kocnice i smanjio sam luk. dakle isecem deo pedale iskrivim pedalu ka sedistu, pa onda skratim pedalu i spustim gaziste na odgovarajucu visinu. naravno sve se lepo posle toga izvari i dobija se mnogo bolja kocnica. stavljeni novi paknovi. zamenio sam sve gumice u kocionim cilindrima, nisam menjao cilindre jer nije bilo potrebe nisu bili oksidirali unutra. prepravljen kocioni sistem sa cetvoro kanalnog na trokanalni, cev najbiza volanu je zacepljena, a druga cev za zadnje je nova pa umesto petog kocionog racva. sa donje strane paknova su postavljeni limovi koji sluze da donji kraj paknova razvuku da bi se dobila veca povrsina kocenja. sa ovim popravkama i prepravkama dobio sam dobru kocnicu sa kojom mogu da prodjem tehnicki regularno. jos mi je ostalo da razvucem jos malo paknove sa donje strane na zadnjem desnom jer je na tehnickom taj tocak bio malo problematican. desava se to da se vremenom trn koji drzi paknove na donjoj strani otanji pa se paknovi sa donje strane vise odmaknu od dobosa, a tu ne pomaze stelovanje na razvrtacima. ili da se podbaci lim ili da se dovare paknovi u donjem delu (da se poveca kljun sa donje strane). najveci mi je problem rucna. drzi ona na nizbrdici, kad stisnem kocnicu pa povucem rucnu, drzi kao blesava, ali problem nastaje na tehnickom. ne dovoljna sila kocenja rucne. menjao sam dobose, busio nize rupe tamo gde se kaci rucna na polugu, da bih dobio veci hod sajli. jedino jos da zamenim sajle rucne i mogu da kazem da sam sve pokusao. mada sajle rade kako treba, ali videcu da ih zamenim.

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Samo da kazem da skidanje petog kocionog cilindra nije dobra stvar.
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Munem Avatar od  Italijan
    Član od
    30.11.2007.
    Aktivnost
    09.12.2017
    Godine
    42
    Slike
    1

I meni isto tako na GTL-u koci rucna ko blesawa na swakoj nizbrdici,dok u woznji nece...Ja inace moram da menjam kocnice uskoro....

Citat: frik-ri:15-20 km/h vise na top speedu znaci da ce Talijan piciti 180km/h i vikati: ''Nece se ovaj Porsche da se skloni da prodem pa to ti je!!!''

Renault 4 Alpine
    Član od
    01.09.2007.
    Aktivnost
    21.10.2018
    Godine
    42

Sajle,sajle veruj te mi dok nisam promenio rucna nije htela uopste da koci ni na tehnickom ni na nizbrdici.Posle zamene me je na valjcima sam mate ne izleteo od siline kocenja.

Munem Avatar od  Italijan
    Član od
    30.11.2007.
    Aktivnost
    09.12.2017
    Godine
    42
    Slike
    1

hmm...znaci nova rucna...nove kocnice dole...hmmm ima to da izadje jedno 3000

Citat: frik-ri:15-20 km/h vise na top speedu znaci da ce Talijan piciti 180km/h i vikati: ''Nece se ovaj Porsche da se skloni da prodem pa to ti je!!!''

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

na osnovu ovoga sto john doe kaze da skidanje petog nije dobra stvar, znam samo da mi je peti kocioni uvlacio vazduh u sistem a nije ispustao ulje napolje. ja sam skinuo peti i ne vidim da se nesto desava sto ne treba kada zakocim naglo na klizavom.

Renault 4 Alpine
    Član od
    02.12.2007.
    Aktivnost
    19.05.2015
    Godine
    48

peti kocioni cilindar ili ti korektor zadnjih kocnica sluzi da regulishe kochenje na zadnjim doboshima u zavisnosti od opterecenja zadnjeg kraja(tezinskog opterecenja,tj natovarenosti tereta pozadi)
    shto vishe auto legne zadnjim krajem na dole,to je veci protok fluida(ulja)ka zadnjim kocionim klipovima(cilindrima),odnosno doboshima...
    R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

dobro cybertel, znam cemu sluzi peti kocioni, ali isto tako znam da 4-ka bolje koci bez njega. na tehnickom mogu da te vrate kad god hoce jer nikad nemas dovoljnu silu kocenja na zadnjim, osim ako onaj sto radi tehnicki zna za to pa pusti da barem jedan covek sedne u gepek.

Slične teme

1. Kocnice TL
    Autor Rendjo u forumu Vešanje, upravljački i kočioni sistemi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 03.11.2016, 21:01
  2. Lose kocnice, kako resiti problem?
    Autor nid u forumu Vešanje, upravljački i kočioni sistemi
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 30.12.2008, 15:39

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.