pazi ne razumijem se u auta pa tako da sledece sto cu reci vjerovatno nije istinito ali...
ta dilema oko sa kvacilom ili bez izbila je mozda kad je neko provalio sofere buseva, stariji busevi se mogu pohebat ako stisnes kvacilo prije neg sto upalis jer nije kvacilo na pricipu pedala sajla lamela vec je i vazduh tu umijesan ili ko zna sta... uglavnom bus se pali bez kvacila a auto SA. Zasto zato sto time alanser ne vrti motor i mjenjac vec samo motor. E sad neki ce reci ne sa kvacilom handi se druk lezaj, ta teorija je glupost, handri se druk lezaj po sto puta na dan...kolko samo puta presaltas...
Sa kvacilom ces dakle postici sledece: manje se umara alanser a i akumulator. Nije to nista posebno...ali malo po malo... nakupi se toga.
@Slobo...nema sanse da ti auto nije htjelo upaliti zato sto si drzo kvacilo. Ako mi neko objasni zasto svaka mu cast
To ti je tako...kad odstoji par dana teze upali, em se akumulator oslabi na ovoj temperaturi, em se slegne ulje skroz, em se benzin ispari iz karburatora, ja npr parkiravam auto u brdu... kad odlezi neko vrijeme sav se benzin iz filtera vrati nazad, pa moras verglat par puta dok povuce.
Uglavnom to sto ti nije htjeo upalit nemoze nikako biti do kvacila... bar moja neiskusna glava tako misli![]()

pazi ne razumijem se u auta pa tako da sledece sto cu reci vjerovatno nije istinito ali...
Citat
Ja to radim automacki, leti i zimi