VELIKA radiona malog majstora
Strana 1 od 40 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 394
    Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

VELIKA radiona malog majstora

i eto da vas upoznam sa mojom radionom,nakon velikog potopa pospremio sam po dva odvijača,po dva ključa,po dva imbusa...ma šta ja baljezgam ? Nakon velikog potopa došlo je i veliko pospremanje radione pa sam nakon prikupljanja blata i koječega crknutog odlučio malo preurediti radionu onako pun ideja volje i zamisli kao žena kad ima PMS he he. Znači puno se radilo,još više popilo pa opet radiona funkcionira a evo i slika-dvije:
    tri puta pilim. . . tri puta kratko. . .

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

Re: VELIKA radiona malog majstora

e sada kad je sve u muvingu krenuo sam u napad na pokvareni elektropokretač koj je još uvijek blatnjav. Usput da vas priupitam dali i vi poskidate pola dijelova sa motora (GTL) da bi došli do pokretača ili sam ja nešto pobrkao jer da bi došao do njega morao sam skinuti karburator,pa usisno-ispušnu granu,pa pomaknuti volan i voila! pokretač je vani a čini mi se da je na TL motorima to jednostavnije,sve u svemu slike govore svoje

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

ima i jedan detalj koji ne razumijem,na grani se nalazi neki šaraf za koji nisam siguran čemu služi,zna li netko?

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

našao sam (za sada) glavnog krivca mojem nepaljenju auta a sutra ide na premotavanje pa da vidimo ko će koga motati he he

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

i na tl-u je isti princip skidanja anlasera. tako je najlakse. neki kazu da moze i bez skidanja svega toga, ali do sada ja nisam uspeo to da uradim.

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Nista nisi pogresio, to je deo koji je najteze skinuti na R4.
    Sraf na usisnoj grani zapusava rupu na kojoj se nalazilo crevo koje je zajedno sa crevom koje ide sa dekle (iberlauf) ulazilo u jedno crevo koje je zatim ulazilo tik ispod filtera vazduha u usis karburatora, sluzi da vrati visak smese (to je ono kad karburator puca), ako skines sraf auto ce jedva raditi jer mu kvaris odnos kapljica benzina i vazduha u smesi (on uvlaci dodatni vaduh), ako vratis to gore na karburator (moze i bez iberlaufa) radice normalno, kao i kad je zacepljena rupa... Stoga ne moras nista da diras, mada cu ja da vratim to gore sa sve iberlaufom, jer fabrika nije glupa a kamoli onaj ko je konstruisao motor za R4

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Sve ti je objašnjeno

Eto vidiš da ima lepša strana,da nije bilo potopa ne bi ni spremio radionicu

Renault 4 Alpine Avatar od  Mocni Rendzer
    Član od
    09.05.2007.
    Aktivnost
    04.01.2016
    Godine
    54

Pre neki dan sam skidao anlaser sa GTL-a i nije potrebno dirati usisno-izduvnu granu i karb. Treba raskačiti osovinu volana, sajlu kvačila i onaj metalni lučni deo nosača motora. Sa malo alata nije teško. Remontovan je i vraćen. Sada jede malu decu...

Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
    pa da na kraj sveta iznikne.

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

Citat Mocni Rendzer kaže:
    Pre neki dan sam skidao anlaser sa GTL-a i nije potrebno dirati usisno-izduvnu granu i karb. Treba raskačiti osovinu volana, sajlu kvačila i onaj metalni lučni deo nosača motora. Sa malo alata nije teško. Remontovan je i vraćen. Sada jede malu decu...
    sad mi to kažeš he he,ma 100% sam siguran da je na TL-u lakše a i drže ga samo dva šarafa

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

Citat Whitesnake kaže:
    Nista nisi pogresio, to je deo koji je najteze skinuti na R4.
    Sraf na usisnoj grani zapusava rupu na kojoj se nalazilo crevo koje je zajedno sa crevom koje ide sa dekle (iberlauf) ulazilo u jedno crevo koje je zatim ulazilo tik ispod filtera vazduha u usis karburatora, sluzi da vrati visak smese (to je ono kad karburator puca), ako skines sraf auto ce jedva raditi jer mu kvaris odnos kapljica benzina i vazduha u smesi (on uvlaci dodatni vaduh), ako vratis to gore na karburator (moze i bez iberlaufa) radice normalno, kao i kad je zacepljena rupa... Stoga ne moras nista da diras, mada cu ja da vratim to gore sa sve iberlaufom, jer fabrika nije glupa a kamoli onaj ko je konstruisao motor za R4
    e sad znam jednu više al neznam zašto je moj deda premjestio crijevo koje ide sa glave motora na karburator,tj. maknuo ga je pa sad dimi kroz to crijevo van a prije je u karburator,zapravo mi nije jesno kako je to prije funkcioniralo,jel manje motor dimio ili šta?

Slične teme

1. Evo i mog Malog Diva!!!
    Autor NemanjaSopot u forumu Garaža
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 14.03.2015, 09:26
  2. Preporucite majstora
    Autor jeja u forumu Male tajne velikih majstora
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 11.02.2009, 11:43
  3. preporucite majstora. . . ako ste ludi
    Autor Mića u forumu Generalna diskusija
    Odgovora: 11